Το μυστικό της τέλειας βάσης στο μακιγιάζ για μια φρέσκια, νεανική όψη

Hint: Δεν βρίσκεται (μόνο) στα προϊόντα, αλλά κυρίως στην τεχνική εφαρμογής τους.

skin iStock

Τι κοινό έχουν όλα τα makeup looks των celebrities που θαυμάζεις στα social media; Την αψεγάδιαστη βάση στο πρόσωπο φυσικά. Γιατί, όσο τέλεια χαρακτηριστικά κι αν έχεις από τη φύση σου, και όσο άψογο μακιγιάζ κι αν κάνεις, αν η βάση δεν είναι καλή, το αποτέλεσμα δεν θα σε δικαιώσει.

Δες κι εδώ: Primer ματιών: Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

Και τι εννοούμε λέγοντας βάση; Αναφερόμαστε στο καθαρό, λείο δέρμα που δείχνει μεταξένιο χωρίς όμως να φαίνεται ψεύτικο. Σε μια βάση που θέλουμε να δείχνει ένα με το δικό μας δέρμα και όχι να "σπάει" και να δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες εκεί που δεν υπάρχουν. Η αναγλυφότητα εξάλλου, που αναπόφευκτα έχουν όλες οι επιδερμίδες, δεν χρειάζεται να καμουφλάρεται πάσει θυσία - και είναι κάτι που αρχίζει και γίνεται μεγάλη τάση τελευταία. 

Γι'αυτό και είμαστε υπέρ τού να βάζεις όσο λιγότερο foundation γίνεται, "παίζοντας" περισσότερο με την ενυδατική, το primer και το concealer σου. 

Αυτό υποστηρίζει και η celebrity makeup artist, Mary Phillips, που πρόσφατα μάς έδειξε τον δικό της τρόπο για να δημιουργεί την ιδανική βάση πριν το μακιγιάζ. Για εκείνη, σημαντικό ρόλο παίζει η ενυδάτωση αλλά και το primer. Ιδίως το τελευταίο. σύμφωνα με την ίδια, λειτουργεί πολυεπίπεδα, καθώς υπάρχουν primers που ενυδατώνουν, "γεμίζουν" γραμμές, κάνουν λιγότερο ορατούς τους πόρους και ρυθμίζουν τη γυαλάδα. 'Ενα από τα αγαπημένα μας είναι το Prodigieuse Boost Primer - 5 σε 1 Smoothing Primer Πολλαπλής Δράσης της Nuxe.

Η Mary Phillips προτιμά το foundation σε μορφή στικ, για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα ενώ δίνει πολλή σημασία και στο κονσίλερ, για ένα dewy, απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης: Green Beauty: Τα καλύτερα vegan καλλυντικά που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Editor's tip: Για να γίνει το foundation, αλλά και οποιοδήποτε προϊόν απλώνεις στο δέρμα σου, ένα με αυτό, πρέπει να κάνεις πολύ καλό blending με ένα πινέλο. Επιπλέον, ασκώντας αυτή την ελαφριά πίεση με το πινέλο για να απορροφηθεί το χρώμα από το δέρμα, χαρίζεις στο πρόσωπό σου ένα μίνι botox-εφέ.

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i