Green Beauty: Τα καλύτερα vegan καλλυντικά που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Υιοθέτησε μια πιο "πράσινη" προσέγγιση στη ρουτίνα ομορφιάς σου ξεκινώντας με μερικές απλές αγορές.

green iStock

H sustainable ομορφιά και τα vegan καλλυντικά έχουν γίνει κάτι παραπάνω από τάση στις μέρες μας. Πάμε στοίχημα ότι έχεις ακούσει άπειρες φορές τους συγκεκριμένους όρους, μιας και πρόκειται για τάση που ήρθε για να μείνει, και αφορά κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή μόδα. Πρόκειται για έναν νέο, πιο βιώσιμο τρόπο ζωής που εκτείνεται και στην προσωπική μας περιποίηση - πέρα από τις διατροφικές μας συνήθειες που αφορούσε αρχικά ο όρος "vegan".

Τι είναι τα vegan καλλυντικά;

Τις περισσότερες φορές είναι "οργανικά", δηλαδή παρασκευάζονται από ουσίες που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων, συνθετικών λιπασμάτων ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ενώ δεν περιέχουν τίποτα τεχνητό ή συνθετικό, γεγονός που τα καθιστά φυσικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παράγονται από ζώα ή ζωικά παράγωγα, επομένως είναι και cruelty-free.

Πράγμα που μας φέρνει στην εξήγηση του όρου cruelty-free, που αφορά τα προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα πριν βγουν στο εμπόριο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και vegan, καθώς δύναται να περιέχουν ζωικά παράγωγα. 

Δες κι εδώ: 5 λάθη που πιθανόν κάνεις στη ρουτίνα καθαρισμού σου

Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη τού να χρησιμοποιείς vegan ή/και cruelty-free προϊόντα είτε στην skincare ρουτίνα σου είτε στο μακιγιάζ σου είναι πολλά, αφορούν τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον και μπορείς να τα ανακαλύψεις εδώ.

 Στο πλαίσιο του κινήματος Veganuary, που ευνοεί τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μια πιο "πράσινη" ζωή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους για έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο (τον Γενάρη), τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνεις μια προσπάθεια για μια αλλαγή στις beauty συνήθειές σου.

Αν αναρωτιέσαι ποια brands παρέχουν vegan προϊόντα και ποια είναι τα καταλληλότερα για αγορά, σού προτείνουμε παρακάτω τις αγαπημένες μας επιλογές σε skincare, haircare και προϊόντα μακιγιάζ.

 

Studio Skin 24-Hour Wear Hydrating Foundation, Smashbox

Studio Skin 24-Hour Wear Hydrating Foundation, Smashbox

Αυτό το oil-free foundation είναι ενισχυμένο με ειδικά πολυμερή που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να «αναπνέει» και ακολουθούν τις κινήσεις της, για ένα άνετο, άψογο look που διαρκεί όλη τη μέρα. Το Studio Skin είναι εμποτισμένο με θρεπτικό υαλουρονικό οξύ και δε δημιουργεί μαύρα στίγματα. Διαθέτει κάλυψη που προσαρμόζεται εύκολα από μεσαία σε υψηλή και δίνει ένα φρέσκο, φυσικό μάτ αποτέλεσμα.
Είναι cruelty free και vegan.

Βotanical repair Ιntensive strengthening masque, Aveda

Βotanical repair Ιntensive strengthening masque, Aveda

Εντατική θεραπεία που δυναμώνει άμεσα και δημιουργεί νέους δεσμούς για εντατική επανόρθωση με τη δύναμη των βοτάνων. Σχεδιασμένη για ανάλαφρη περιποίηση. Με το μοναδικό pure-fume™ άρωμα από από πιστοποιημένο βιολογικό ylang-ylang, τριαντάφυλλο και μαντζουράνα.
Vegan, Cruelty Free

Perfecting Face Cream, aegli

Perfecting Face Cream, aegli

Κρέμα προσώπου ημέρας και νύχτας με ανάλαφρη υφή και οργανικά πιστοποιημένα λειτουργικά συστατικά που προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης και τις ατέλειες για ορατά αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Η σύνθεσή της είναι βασισμένη στη Μεσογειακή Άγρια Λεβάντα που λειαίνει τις γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης με αποτέλεσμα ένα πιο λείο δέρμα.

Niacinamide 10% + Zinc 1% High Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula, The Ordinary

Niacinamide 10% + Zinc 1% High Strength Vitamin and Mineral Blemish Formula, The Ordinary

Aνάλαφρο serum που διαποτίζει το δέρμα με μια εντατική δόση νικοτιναμίδης (βιταμίνη Β3), η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα σημάδια και τις δυσχρωμίες. Η προσθήκη αλάτων ψευδαργύρου ισορροπεί τη φόρμουλα, βοηθώντας στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος για πιο διάφανη και καθαρή επιδερμίδα.

Anti-Pollution Primer, Grown Alchemist

Anti-Pollution Primer, Grown Alchemist

Primer σε μορφή gel, χωρίς σιλικόνη. Προσφέρει αποτοξίνωση και ένα εξαιρετικά ανάλαφρο πέπλο προστασίας στην επιδερμίδα, χαρίζοντας ταυτόχρονα απαλότητα. Τα επίπεδα ενυδάτωσης βελτιώνονται ορατά, η λειτουργία του υδρολιπιδικού φραγμού ενδυναμώνεται ενώ ταυτόχρονα οι ρυτίδες και οι πόροι λειαίνονται ώστε η επιδερμίδα να δείχνει υγιής και αψεγάδιαστη.

Lip Lingerie XXL Matte Liquid Lipstick, NYX Cosmetics

Lip Lingerie XXL Matte Liquid Lipstick, NYX Cosmetics

Aνάλαφρο και άνετο, διατίθεται σε 24 nude αποχρώσεις υψηλής απόδοσης. Vegan σύνθεση, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Rose de Vigne Fresh Fragrance, Caudalie

Rose de Vigne Fresh Fragrance, Caudalie

Body mist με άρωμα τριαντάφυλλου, κατάλληλο για χρήση μετά το ντους.

WeDo Spread Happiness Hair Mist, weDo Professional

WeDo Spread Happiness Hair Mist, weDo Professional

Αυτό το αρωματισμένο σπρέι μαλλιών και σώματος έχει ένα μοναδικό άρωμα από φρέσκα και δροσερά πέταλα που επιπλέουν στο νερό. 

Eίναι εγκεκριμένο από την Vegan Society & την Cruelty Free International ενώ περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης.

WeDo No Plastic Shampoo, weDo Professional

WeDo No Plastic Shampoo, weDo Professional

Σαμπουάν σε μπάρα που διαρκεί έως και 80 λουσίματα. Χωρίς πλαστικά και με λιγότερο νερό, ξεβγάζεται εύκολα ενώ δεν περιέχει θειικά άλατα, σιλικόνες και τεχνητές χρωστικές .

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i