Όσα πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις δυνατά μαλλιά ξανά (σε έναν μήνα)

Τριχόπτωση, θαμπά και αδύναμα μαλλιά. Να πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά αυτά τα κοινά προβλήματα.

μαλλιά iStock

Νιώθεις ότι έχεις έντονη τριχόπτωση ή τα μαλλιά σου είναι πιο θαμπά από το συνηθισμένο; Τότε, υιοθέτησε τις παρακάτω συνήθειες και δες τα μαλλιά σου πιο δυνατά και λαμπερά σε έναν μήνα. 

ΕΒΔΟΜΆΔΑ 1η

Φρέσκο κούρεμα Το βασικό βήμα για να ανακτήσουν τα μαλλιά σου την υγιή τους όψη είναι να απομακρύνεις τις αφυδατωμένες άκρες και την ψαλίδα ανανεώνοντας το κούρεμά σου. Αν, πάλι, δεν επιθυμείς οπτικά να χάσουν πολύ μήκος, τη λύση δίνει ένα κούρεμα με αρκετό φιλάρισμα και layers.

"Έξυπνος" καθαρισμός Χρησιμοποίησε λιγότερη ποσότητα σαμπουάν. Για τα
μαλλιά μέτριου μήκους 1 κουταλιά της σούπας είναι υπεραρκετή ποσότητα. Επιπλέον, αν έχεις βαμμένα μαλλιά, επίλεξε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, που θα διατηρήσουν το χρώμα τους ζωντανό.

Διάλειμμα από τα εργαλεία styling Αν αποφύγεις για ένα μικρό χρονικό
διάστημα τη θερμότητα των εργαλείων για ίσιωμα και μπούκλες, θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και την υφή των μαλλιών σου. Για να δείχνουν τα μαλλιά σου περιποιημένα, δοκίμασε χτενίσματα όπως πλεξούδες, γαλλική κοτσίδα και το χαμηλό σινιόν.

ΕΒΔΟΜΆΔΑ 2η

Ενδυναμωτική διατροφή Για να δυναμώσουν τα μαλλιά σου, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερη πρωτεΐνη επιλέγοντας τροφές όπως η κινόα, ο αρακάς και τα φασόλια, που είναι ιδανικές και για vegans. Επίσης, αύξησε την κατανάλωση νερού, ειδικά αν έχεις ξηροδερμία.

Βαθιά θρέψη Τα κοντίσιονερ είναι κατάλληλα για το ξεμπέρδεμα και την ενυδάτωση των μαλλιών, αλλά δεν προσφέρουν τη θρέψη και την επανόρθωση από τις φθορές που προσφέρει μια μάσκα. Οι μάσκες διαθέτουν έως και 25% περισσότερους ενυδατικούς παράγοντες από τα κοντίσιονερ και ενδείκνυνται για την αποκατάσταση της λείας υφής τους, αρκεί να αφήσεις να δράσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά.

ΕΒΔΟΜΆΔΑ 3η

Άλλαξε τον τρόπο που βάφεις τα μαλλιά σου Δεν υπάρχει ο όρος "ήπιο ντεκαπάζ", αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειώσεις τη φθορά της βαφής. Άπλωσε ή ζήτησε από τον κομμωτή σου να εφαρμόσει πριν από τη βαφή ένα έλαιο, το οποίο προστατεύει τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Προτίμησε βαφές χωρίς αμμωνία και διατήρησε τη λάμψη του χρώματος εφαρμόζοντας καθημερινά ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών.

ΕΒΔΟΜΆΔΑ 4η

Η νέα ρουτίνα φροντίδας Το βασικό στάδιο περιποίησης όπου τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και σπάνε είναι το βούρτσισμα. Όταν είναι βρεγμένα και ελαστικά, η βούρτσα μπορεί να τραυματίσει τα μαλλιά, καθώς τα τραβάει πιο πολύ, ενώ, όταν είναι στεγνά, το δυνατό βούρτσισμα σπάει τις άκρες τους. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου σε νωπά μαλλιά για να τα ξεμπερδέψεις και στη συνέχεια επίλεξε μια βούρτσα από φυσική τρίχα ή με αραιές τρίχες σιλικόνης και βούρτσισέ τα με απαλές, αργές κινήσεις.

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά μου; Το κόλπο με το οδοντικό νήμα που έγινε viral

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i