3 εύκολα, ανοιξιάτικα χτενίσματα εμπνευσμένα από το Coachella Festival που αξίζει να δοκιμάσεις

Κι έχουν έναν χαλαρό, σχεδόν μποέμ μαρακτήρα ιδανικό για την εποχή (αλλά και το καλοκαίρι που έρχεται).

hair Splash News / Ideal Image

Το Coachella Festival είναι η γιορτή της μουσικής και των τεχνών, που όμως αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης για τα μαλλιά, το μακιγιάζ και το ντύσιμό μας. Πλήθος κόσμου, διασήμων και μη, συρρέει κάθε χρόνο για να απολαύσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, υιοθετώντας τα μεγαλύτερα trends της σεζόν και ορίζοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, νέες τάσεις.

Παρακολουθώντας τα πιο fashionable κορίτσια που επισκέφτηκαν φέτος το φεστιβάλ, από top models μέχρι fashionistas και influencers, δεν γινόταν να μην σταθούμε στα χτενίσματά τους. Όλα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα: Έναν χαλαρό, σχεδόν μποέμ μαρακτήρα, για να ταιριάζουν με το όλο vibe του φεστιβάλ. 

Δες επίσης: It's Easter time: 5 κομψά χτενίσματα για το βράδυ της Ανάστασης (και όχι μόνο)

Loose πλεξούδες, messy half-ups, spikey buns, twin braids, κότσοι και άλλα hairstyles μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας και μας μετέφεραν για λίγο σε καλιφορνέζικο mood. 

Ευτυχώς, ο διάσημος hairstylist, Chris Appleton, μάς έδειξε σε ένα γρήγορο tutorial πώς να κάνουμε 3 πανεύκολα, πλην περίτεχνα χτενίσματα, που δεν απαιτούν περισσσότερα από 5᾽ του χρόνου μας, ενώ θυμίζουν ξεκάθαρα καλοκαίρι, φεστιβάλ, συναυλίες, χορό...

Ποια είναι αυτά; Όπως τα ονομάζει ο ίδιος, είναι τα παρακάτω:

#1. Chriscross pigtails, τα πλεξουδάκια που είναι πλεγμένα μεταξύ τους σχηματίζοντας σταυρό στην κορυφή του κεφαλιού.
#2. Braided highlights, τα λεπτά πλεξουδάκια τόσο δεξιά κι αριστερά του προσώπου όσο και διάσπαρτα ανάμεσα στα μαλλιά, με μερικές τούφες να έχουν γίνει κυματιστές με τη βοήθεια ειδικόυ θερμαντικού εργαλείου.
#3. 90s wet look up do, το κλασικό top-knot που είναι το off-duty look των μοντέλων. Τα πολύ καλά χτενισμένα προς τα πίσω μαλλιά, μαζεμένα σε έναν κότσο που στερεώνεται με τη βοήθεια ενός κλάμερ. Το μυστικό για να δείχνει wet το look είναι να ψεκαστεί καλά το μαλλί με σπρέι κρατήματος, λακ ή ακόμα και ένα υδαρές τζελ, ώστε να μην πετάει καμία τριχούλα / φύτρα και να δείχνει πολύ polished το look.

Δες κι εδώ: Σε κούρασαν οι πλαϊνές αφέλειες; Δες πώς μπορείς να τις "καμουφλάρεις"

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i