Δέκα βήματα για σφριγηλό και νεανικό σώμα

Τι πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου για να εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

νεανικό σώμα iStock

H έλλειψη ελαστικότητας, θαμπή όψη, τραχιά υφή, ατέλειες: είναι κάποια από τα μικρά προβλήματα της επιδερμίδας που σε απασχολούν αυτή την περίοδο. Άλλαξε την εικόνα του σώματός σου ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές που θα επαναφέρουν τη λαμπερή, σφριγηλή και νεανική εμφάνιση στο δέρμα του σώματός σου.

1.Dry brushing 

Το πρώτο και πολύ βασικό βήμα που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι το μασάζ σε στεγνή επιδερμίδα με τη βοήθεια μιας ειδικής βούρτσας σώματος. Πριν λοιπόν απολαύσεις το μπάνιο σου, τοποθέτησε τη βούρτσα στο χαμηλότερο σημείο της γάμπας σου και με κυκλικές κινήσεις ξεκίνησε το μασάζ σε όλο σου το σώμα. Η φορά των κινήσεών σου πρέπει να είναι πάντα ανοδική, δηλαδή προς το μέρος της καρδιάς, ώστε να ενεργοποιηθεί η μικροκυκλοφορία και να αποτοξινωθεί η λέμφος. Έτσι, από τα πόδια και τους γλουτούς πέρασε τη βούρτσα στην κοιλιά, την πλάτη, στα χέρια και τέλος στο ντεκολτέ, ώστε να αποσυμφορήσεις και να μειώσεις την κατακράτηση υγρών και να προετοιμάσεις το σώμα σου για τα επόμενα βήματα περιποίησης.

2.Χαλαρωτικό μπάνιο 

Μετά το dry brushing είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να βυθίσεις το σώμα σου στο ζεστό νερό της μπανιέρας ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσει η επιδερμίδα σου. Μπορείς να προσθέσεις στο νερό άλατα μπάνιου και μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια, τα οποία χαλαρώνουν τους σφιγμένους μυς και αναζωογονούν τόσο το σώμα όσο και τις αισθήσεις. Στη συνέχεια επίλεξε ένα αφρόλουτρο πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό οξύ, και ένα φυσικό σφουγγάρι για τον απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας σου.

3.Απολέπιση 

Από τη στιγμή που η επιδερμίδα σου έχει καθαρίσει και μαλακώσει είναι η ώρα της απολέπισης. Αφού απομακρύνεις με νερό το αφρόλουτρο, άπλωσε σε όλο σου το σώμα ένα προϊόν απολέπισης. Ιδανικά, προτίμησε κάποιο με κρυσταλλική ζάχαρη ή αλάτι και έλαια στη σύνθεσή του ώστε να μην αφυδατώσει την επιδερμίδα σου. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα χέρια σου ή, αν επιθυμείς πιο βαθιά απολέπιση, με τη βοήθεια μιας φυσικής λούφας. Οι κινήσεις και εδώ πρέπει να είναι κυκλικές και ανοδικές. Τέλος, επίμεινε λίγο παραπάνω στα σημεία με το πιο σκληρό δέρμα, όπως οι φτέρνες, τα γόνατα και οι αγκώνες, ώστε να απομακρύνεις αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα.

4.Έλαια θρέψης 

Ενώ βρίσκεσαι ακόμη στο ντους και έχεις καθαρή αλλά νωπή επιδερμίδα, εφάρμοσε ένα έλαιο περιποίησης. Καθώς εξατμίζονται, οι σταγόνες νερού που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου οδηγούν στο εσωτερικό της επιδερμίδας το έλαιο θρέψης, εξασφαλίζοντας έτσι βαθιά ενυδάτωση και στα βαθύτερα στρώματα.

5.Ραγάδες 

Αν θέλεις να προλάβεις την εμφάνιση ή να αντιμετωπίσεις τις ήδη υπάρχουσες ραγάδες στο σώμα σου, άπλωσε στα επίμαχα σημεία μια εξειδικευμένη κρέμα με οργανικό πυρίτιο, που θα βοηθήσει στη μείωση της έντασής τους. Εφάρμοσέ τη με απαλές κινήσεις στην κοιλιά, στο εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα και σε όποιο άλλο σημείο επιθυμείς και άφησέ τη λίγα λεπτά για να απορροφηθεί.

6.Σύσφιγξη 

Για την ενίσχυση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας υπάρχουν εξειδικευμένες κρέμες και οροί σώματος που μπορείς να απλώσεις πριν από την ενυδατική σου κρέμα. Αρκετά αποτελεσματικά προϊόντα σύσφιγξης είναι εκείνα που δημιουργούν μια αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα. Αν δεν έχεις χρόνο, επίλεξε μια κρέμα σύσφιγξης με ενυδατικά συστατικά, η οποία ενισχύει την ελαστικότητα και ανορθώνει την επιδερμίδα.

7.Ενυδάτωση και αντιγήρανση 

Σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, επίλεξε και τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα. Αν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, προτίμησε τις κρέμες θρέψης με πλούσια υφή, τα βούτυρα σώματος και τα balms. Αν είναι κανονική, μια κρέμα σώματος ή ένα γαλάκτωμα. Αν είναι λιπαρή, ένα γαλάκτωμα σε σπρέι ή μια ενυδατική λοσιόν. Για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης, όπως δυσχρωμίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, προτίμησε αντιγηραντικές κρέμες με αντιοξειδωτικά συστατικά και πεπτίδια.

8.Μασάζ τόνωσης 

Τις ημέρες που θέλεις extra περιποίηση ή δεν έχεις ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα, άπλωσε ένα έλαιο ενυδάτωσης και με τη βοήθεια ενός εργαλείου, όπως το gua sha για το σώμα, το οποίο είναι πιο μεγάλο από αυτό του προσώπου και από τη μία πλευρά έχει σκαλισμένα "δοντάκια", ιδανικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας, κάνε μασάζ σε όλο σου το σώμα, ενεργοποιώντας έτσι τη λειτουργία της λέμφου.

9.Λάμψη 

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων τόσο με τη μηχανική όσο και με τη χημική απολέπιση λειαίνει την υφή και προάγει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Τις στιγμές που θέλεις άμεση λάμψη άπλωσε σε στεγνή επιδερμίδα ένα λάδι σώματος με ιριδίζουσα σύνθεση.

10.Κάλυψη ατελειών 

Ευρυαγγείες, ουλές, σπυράκια και άλλα σημάδια στο σώμα σου μπορούν εύκολα να καλυφθούν με ένα εξειδικευμένο αδιάβροχο μέικαπ σώματος, για να φοράς χωρίς δεύτερη σκέψη τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά σύνολα.

Ιδέες για περιποίηση του σώματος που απαιτούν από 1 έως 15 λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i