That Girl Aesthetic: Το φυσικό μακιγιάζ που κάνουν τώρα όλες οι fashionistas

Γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλος χαμός στα social media με το συγκεκριμένο trend;

skin iStock

Ίσως έχει πάρει το μάτι σου το νέο trend στην ομορφιά, όπως παρουσιάζεται στα social media, και δεν είναι άλλο από το "that girl aesthetic". Θα το βρεις συνήθως γραμμένο ως "that girl" σε hashtags ή τίτλους, και στην ουσία αφορά εκείνη την αισθητική που ακολουθούν κατά κόρον τα it girls του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για το πολύ φυσικό look σε μαλλιά και μακιγιάζ, που είναι όμως πάρα πολύ περιποιημένο. Κάτι μεταξύ natural look και no makeup look, το "that girl look" αποπνέει φινέτσα, κομψότητα, απλότητα. Φαίνεται σαν να μην έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου προϊόντα για να δημιουργηθεί, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχουν επιλεχθεί με προσοχή και ακρίβεια όλα εκείνα τα skincare προϊόντα που θα χαρίσουν μια αλαβάστρινη όψη στην επιδερμίδα, ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ είναι τόσα όσα για να προσφέρουν μια ανάλαφρη κάλυψη και να τονίσουν τα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, και στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για ακριβά καλλυντικά, πράγμα φυσικά που δεν έχει εντέλει πολλή σημασία στο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: Perfect Hair: Όλα τα μυστικά για να προετοιμάσεις σωστά τα μαλλιά σου για το καλοκαίρι

Με λίγα λόγια, η επιδερμίδα είναι λαμπερή, λεία και μεταξένια, με ελάχιστο foundation, λίγο ρουζ, μάσκαρα και λιπ γκλος. Τα φρύδια χτενισμένα ανοδικά, σε brow lamination style, και κάπως messy. Τα μαλλιά συνήθως είναι πιασμένα σε κότσο χωρίς να πετάει ούτε μια τριχούλα, πράγμα που γίνεται εφικτό με τη βοήθεια λακ ή ειδικών προϊόντων styling.

Δες επίσης: Θέλεις μια διακριτική ανανέωση στο χρώμα μαλλιών σου το καλοκαίρι; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις το micro balayage

Δες ένα παράδειγμα του τι εννοούμε:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sienna G (@siennagross)

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το πώς να το αντιγράψεις κι εσύ:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i