Εύκολο μανικιούρ στο σπίτι: Μερικά tips από τον nail artist της JLo

Το μανικιούρ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ ευκολότερο - ακολούθησε τις συμβουλές του Tom Bachik.

manicure iStock

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, όμως η αλήθεια είναι ότι το μανικιούρ στο σπίτι μπορεί να γίνει σχεδόν παιχνιδάκι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα κατάλληλα σύνεργα (λίμα, νυχοκόπτη, εργαλείο για πετσάκια, διάφανη βάση και το βερνίκι της επιλογής σου) αλλά και μερικά χρήσιμα tips από τον δημοφιλή (και αγαπημένο) nail artist της Jennifer Lopez, Tom Bachik.

Δες επίσης: Δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου; Πώς θα "σπάσεις" αυτή την κακή συνήθεια

Kαι γιατί να το κάνεις μόνη σου σπίτι, αφού η πρόσβαση σε κάποιο nail salon είναι ευκολότερη από ποτέ, μπορεί να αναρωτιέσαι. Γιατί υπάρχουν μερικές στιγμές που ίσως χρειαστεί να επέμβεις μόνη σου στα νύχια σου, και οι διακοπές είναι συνήθως μία τέτοια "στιγμή". 

Πες λοιπόν ότι βρίσκεσαι για διακοπές με τις φίλες, το αγόρι ή απλά την οικογένειά σου στο εξοχικό σου και σπάει κάποιο νύχι. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί απλά να θες να διορθώσεις μόνο αυτό το νύχι ή μπορεί ενδεχομένως να χρειάζεται να φτιάξεις όλα τα νύχια, αν το σπάσιμο είναι μεγάλο. Μπορεί επίσης να μην βρίσκεις κάποιο διαθέσιμο ραντεβού σε nail salon και να επείγεσαι να αλλάξεις το χρώμα του βερνικιού σου. Γιατί να μην το κάνεις μόνη σου;

Ευτυχώς, το μικρό tutorial που δημοσίευσε ο Τom Bachik στον λογαριασμό του είναι τόσο παραστατικό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια λάθους.

Δες επίσης: Διάφανα νύχια: Όλο το inspo που χρειαζόσουν για το πιο μεγάλο trend του καλοκαιριού

Μερικά tips:

#1. Αφού ξεβάψεις με ασετόν τα νύχια σου (ή ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία με αλουμινόχαρτα για να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι),  χρησιμοποίησε τον νυχοκόπτη για να κόψεις μήκος από τα νύχια σου. Σε περίπτωση που θες απλά να διορθώσεις το σχήμα χωρίς να αφαιρέσεις μήκος, χρησιμοποίησε μόνο τη λίμα.

#2. Λίμαρε τα νύχια κάνοντας κινήσεις με τη λίμα σε μια κατεύθυνση και όχι πέρα δώθε, καθώς αυτό ταλαιπωρεί το νύχι και μπορεί να το κάνει επιρρεπές σε σπασίματα. Δώσε στα νύχια το σχήμα που θες ή αυτό που έχουν την τάση να παίρνουν από μόνα τους. 

#3. Με το ειδικό εργαλείο, σπρώξε προς τα πίσω τα πετσάκια καθαρίζοντας την περιοχή του νυχιού από τα υπολείμματα. Με το ειδικό ψαλιδάκι καθάρισε τα επωνύχια και την γύρω περιοχή του νυχιού και κόψε πολύ προσεκτικά τυχόν παρωνυχίδες. Μην κάνεις απότομες κινήσεις για να μην τραυματιστείς ενώ αν έχεις ήδη μικρές πληγές απόφυγε να πειράξεις την περιοχή. 

#4. Μην ξεχάσεις το buffering με τη σχετική λίμα, καθώς έτσι θα βοηθήσεις στη λείανση του νυχιού και στην καλύτερη εφαρμογή του χρώματος στη συνέχεια.

#5. Εφόσον το επιθυμείς, άπλωσε κάποιο δυναμωτικό βερνίκι ή base coat για λάμψη. Μπορείς επίσης να αφήσεις άβαφα τα νύχια σου ώστε να "αναπνεύσουν" και να ξεκουραστούν από τις βαφές. Ειδάλλως, μετά το base coat συνέχισε με το επιθυμητό χρώμα για 2 ή 3 στρώσεις (ανάλογα την ένταση που θες να πάρει) και ολοκλήρωσε με ένα top coat που θα χαρίσει σταθερότητα και λάμψη στο βερνίκι. 

#6. Αφού στεγνώσουν καλά όλα τα "χέρια" που πέρασες, βάλε λίγο λαδάκι στα πετσάκια και έπειτα μια κρέμα χεριών που θα κάνει το δέρμα σου σούπερ απαλό. 

Δες και το παρακάτω βίντεο:

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i