5 εύκολα χτενίσματα παραλίας για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽ τον ήλιο

Κότσοι, πλεξούδες και αλογοουρές είναι τα "προστατευτικά" και πολύ stylish χτενίσματα του καλοκαιριού.

hair iStock

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας γίνονται πιο επιρρεπή από ποτέ σε σπασίματα, εμφάνιση ψαλίδας αλλά και ξηρότητα και αφυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυαστικά με τον ήλιο που μας βλέπει καθημερινά, αλλά και με την αλλαγή ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της τρίχας.

Πέρα από κάποια μικρά βήματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να προλάβεις τη φθορά της τρίχας τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν και μερικά χτενίσματα που μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά σου, ιδίως όταν εκτίθεσαι σε έντονο αέρα ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ηλιακή ακτινοβολία. 

Δες επίσης: Beach Waves: 5 hairstyling προϊόντα για να δημιουργήσεις υπέροχο κυματισμό στα μαλλιά σου

Αυτά τα χτενίσματα ονομάζονται άτυπα "προστατευτικά", αφού με κάποιον τρόπο προφυλάσσουν τα μαλλιά από ενδεχόμενες φθορές που μπορούν να υφίστανται σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, όταν είσαι στην παραλία και φυσάει πολύ, καλό είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου ώστε, όχι μόνο να μην πέφτουν μπροστά στα μάτια σου, αλλά και για να μην μπερδεύονται μεταξύ τους. Αυτό θα σε γλυτώσει από ώρες χτενίσματος αλλά και από πιθανό σπάσιμο της τρίχας με τη χτένα, αν δεν τα χτενίσεις σωστά.

Δες επίσης: Αυτό είναι το hot χτένισμα που θα βλέπεις παντού φέτος το καλοκαίρι

Ποια είναι αυτά τα χτενίσματα; Αλογοουρές, κάθε είδους πλεξούδες (ιδίως αυτές) αλλά και κότσοι, είναι τα τοπ hairstyles που όχι μόνο θα προφυλάξουν τα μαλλιά σου αλλά και θα σου χαρίσουν πόντους στιλ, ό, τι κι αν φοράς. 

Δες παρακάτω μερικά για να πάρεις ιδέες:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i