2 DIY μάσκες προσώπου ιδανικές για τον καύσωνα

Οι μάσκες προσώπου έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα σου, ιδίως όταν είναι ταλαιπωρημένη από τον ήλιο.

skin iStock

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας χρειάζεται εντατική φροντίδα και ενυδάτωση, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπληρώσει όλα τα επίπεδα υγρασίας που χάνονται αναγκαστικά εξαιτίας της υπέρμετρης έκθεσης στον ήλιο αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες των θερινών μηνών. 

Δες επίσης: 5 εύκολα χτενίσματα παραλίας για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽ τον ήλιο

Εάν μας διαβάζεις ενώ βρίσκεσαι διακοπές, πιθανόν το πρόσωπό σου να έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της βλαβερής ακτινοβολίας και να νιώθεις αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος και έλλειψη άνεσης που προκαλεί συνήθως το αφυδατωμένο δέρμα. Πέρα από τη συνεχή επάλειψη του αντηλιακού σου αλλά και την επαρκή κατανάλωση νερού, φρούτων και λαχανικών που καλό είναι να κάνεις καθημερινά, προτείνουμε να εντάξεις στη ρουτίνα σου και την εφαρμογή μασκών που θα καταπραϋνουν την "φλογισμένη" επιδερμίδα σου και θα σου χαρίσουν μια ανάσα δροσιάς. 

Δες επίσης: Λατρεύεις το άρωμα καρύδας το καλοκαίρι; Τότε δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου αυτά τα προϊόντα

Κι αν η πρόσβαση σε φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών δεν είναι εύκολη για να αγοράσεις την αγαπημένη σου face mask, μην ανησυχείς, καθώς μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μια homemade μάσκα προσώπου με υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου (ή στο πλησιέστερο mini market). 

Για την πρώτη DIY μάσκα προσώπου, ιδανική για μετά την παραλία:

Θα χρειαστείς λίγα γραμμάρια από γέλη αλόης, γιαούρτι και φέτες από αγγούρι, τα οποία θα ανακατέψεις όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Άπλωσέ τη στα σημεία που νιώθεις ότι "φλέγονται" και νιώσε αμέσως την ανακούφιση και τη δροσιά της αλόης, του αγγουριού και των προβιοτικών του γιαουρτιού.

Για τη δεύτερη:

Θα χρειαστείς δύο κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Το λεμόνι θα καθαρίσει και θα φωτίσει την επιδερμίδα, μειώνοντας τη λιπαρότητα (αν υπάρχει) και η αλόη θα καταπραϋνει και θα δροσίσει το πρόσωπό σου. Ανακάτεψε καλά τα υλικά μεταξύ τους και άπλωσέ το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15-20´. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i