Μαύροι κύκλοι, σακούλες, πρήξιμο στα μάτια: Αυτή την κρέμα ματιών χρειάζεσαι τώρα

Αντιμετώπισε τα πιο συχνά προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών με την κρέμα "Metamorfosis" της Mastic Spa που θα βρεις δώρο στο Shape Σεπτεμβρίου.

κρέμα ματιών iStock

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, οι λεπτές γραμμές ή ρυτίδες και η γενικότερη όψη κούρασης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερες γυναίκες ενώ μπορεί να αφορούν όλες τις ηλικίες. Μερικά από τα προαναφερθέντα "συμπτώματα" μάλιστα αποτελούν και τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος, τα οποία δύναται να κάνουν πρόωρα την εμφάνισή τους - σε μικρότερη ωστόσο συχνότητα. 

Γιατί εμφανίζονται;

Αιτίες για την εμφάνιση των περισσότερων από τα παραπάνω αποτελούν συνήθως η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή/τηλεόραση/κινητό και η μπλε ακτινοβολία των οθονών (που επίσης ταλαιπωρούν τα μάτια), η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και η κληρονομικότητα. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που όμως επηρεάζει αρκετά το πρόσωπο, και κυρίως, το βλέμμα μας.

Δες επίσης: Η μικρή (και θαυματουργή) κίνηση που θα σε απαλλάξει από το ενοχλητικό πρήξιμο στα μάτια

Η αντιμετώπιση

Αν υποφέρεις από πρήξιμο, σακούλες ή μαύρους κύκλους, μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες διαχρονικά, πιθανόν να θες να βάλεις στη ζωή σου τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας και των ματιών σου. Πιο αναλυτικά, κι εκτός από μια πιο ισορροπημένη ζωή που να περιλαμβάνει 7-8 ώρες καλού ύπνου, υγιεινή διατροφή και πολύ νερό αλλά και μείωση του αλκοόλ και τσιγάρου, καλό είναι να εντάξεις και τις κρέμες και ορούς ματιών στη ρουτίνα σου, πρωί και βράδυ. Καλά είναι και τα διάφορα tricks μακιγιάζ ή τα concealers που υπόσχονται απόλυτο καμουφλάρισμα και κάλυψη των όποιων σημαδιών, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή κρέμα ματιών την οποία θα εφαρμόζεις με απαλές κινήσεις μασάζ καθημερινά.

Δες επίσης: 3 εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Εμείς ψάξαμε και ανακαλύψαμε μια από τις καλύτερες της αγοράς, και δεν είναι άλλη από τη Metamorfosis της Mastic Spa, με έλαια μαστίχας και αβοκάντο.

Πρόκειται για μια κρέμα ματιών, εμπλουτισμένη με το ενεργό συστατικό Lakesis σε συνδυασμό με το μαστιχέλαιο, το αβοκάντο, την καλέντουλα και την καφεΐνη που ανανεώνει, μεταμορφώνει και δίνει λάμψη στο δέρμα ενώ παράλληλα φροντίζει την περιοχή γύρω από τα μάτια.

zdv

Άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "πολυεργαλείο", μιας και η καφεΐνη που περιέχει συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια μειώνοντας τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, ενώ το λάδι αβοκάντο δρα ως το απόλυτο φυσικό ελιξίριο ομορφιάς προσφέροντας παράλληλα πλούσια αντιγηραντική δράση. Συμβάλει επίσης στην εξάλειψη των ρυτίδων και ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια.

Το ακόμα καλύτερο; Θα τη βρεις δώρο σε κανονικό μέγεθος στο Shape Σεπτεμβρίου που μόλις κυκλοφόρησε! Μην το χάσεις!

Shape Σεπτεμβρίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i