5 λάθη που κάνουν τα μαλλιά να λαδώνουν 10 φορές πιο γρήγορα

Τι να προσέξεις για να μην προκαλείς πρόωρη λιπαρότητα στα μαλλιά.

hair iStock

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη λιπαρότητα στη ρίζα, που δίνει την όψη λαδωμένων, λερωμένων μαλλιών. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά το λούσιμο, τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να σε πιάνουν τα νεύρα σου και να αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις για να μη λαδώνουν στο... δεκάλεπτο. 

Δες επίσης: Όλοι οι (πολύ σημαντικοί) λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Έχεις σκεφτεί όμως ότι το πρόωρο "λάδωμα" στα μαλλιά πιθανόν να οφείλεται σε δικές σου παραλείψεις; Η αλήθεια είναι ότι, ιδίως αν δεν έχεις λιπαρά μαλλιά, δεν είναι φυσιολογικό να βλέπεις λιπαρότητα λίγη ώρα αφότου βγεις από το ντους. Αλλά ακόμα και λιπαρό τύπο μαλλιών να έχεις, η λιπαρότητα εμφανίζεται τουλάχιστον 24 ώρες μετά. 

Σε τι οφείλεται λοιπόν το γεγονός ότι τα μαλλιά σου λαδώνουν ολοένα και πιο γρήγορα;

#1. Δεν καθαρίζεις τις βούρτσες σου

Έχουμε ξαναμιλήσει για το τι προκαλείς στην τρίχα και στα μαλλιά σου όταν τα χτενίζεις με βρώμικες βούρτσες που δεν έχεις καθαρίσει σωστά. Υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα, ρύποι, σκόνη και βακτήρια που μένουν στη βάση της μεταφέρονται στα καθαρά μαλλιά καθώς τα χτενίζεις με αποτέλεσμα αυτά να λαδώνουν πριν την ώρα τους. Δες εδώ πώς θα τις καθαρίζεις σωστά.

Δες επίσης: Basic brushes: 3 βούρτσες που καλό είναι να υπάρχουν στο μπάνιο σου

#2. Δεν ξεπλένεις καλά το σαμπουάν

Ένας παράγοντας που πολλές κοπέλες δεν γνωρίζουν ότι προκαλεί λιπαρότητα είναι τα υπολείμματα σαμπουάν στο τριχωτό που μένουν στη ρίζα της τρίχας και τη "βαραίνουν", προκαλώντας τα γνωστά αποτελέσματα. Αφιέρωσε χρόνο στο πολύ καλό ξέβγαλμα των μαλλιών σου και ρίξε άφθονο νερό στη ρίζα, ώστε να απομακρύνεις και το παραμικρό ίχνος σαμπουάν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εάν δεν καθαρίζεις καλά τα μαλλιά σου από προϊόντα hairstyling (λακ, τζελ, αφρούς).

#3. Βάζεις conditioner στο τριχωτό

Το conditioner και οι μάσκες μαλλιών πρέπει να εφαρμόζονται αποκλειστικά στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών και ποτέ στη ρίζα. Αυτή άλλωστε είναι μια οδηγία που αναγράφεται ρητά στο πίσω μέρος των προϊόντων και πιστεύουμε ότι τη γνωρίζεις ήδη. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ενυδατώνεις το τριχωτό και αυτοί συνιστούν, μεταξύ άλλων, το μασάζ με ειδικό βουρτσάκι, τα ειδικά έλαια ή θεραπείες για το τριχωτό και φυσικά τα απολεπιστικά scrubs.

Δες επίσης: 8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

#4. Δεν κάνεις απολέπιση στο τριχωτό

Η απολέπιση στο τριχωτό είναι όσο σημαντική είναι αυτή του σώματος και του προσώπου. Με αυτή θα απομακρύνεις ρύπους και νεκρά κύτταρα που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει - και φυσικά, δημιουργούν ένα στρώμα "βρωμιάς" από συσσωρευμένους ρύπους και κύτταρα που δίνουν την όψη της λιπαρότητας.

#5. Αγγίζεις συχνά τα μαλλιά σου

Προφανέστατα ένας από τους κύριους λόγους που τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο εύκολα είναι το ότι τα αγγίζεις πιο συχνά απ' όσο χρειάζεται. Είναι μια τυπική κίνηση άγχους ή συνήθειας και σε καταλαβαίνουμε απόλυτα αν την κάνεις συνέχεια μέσα στην ημέρα. Ιδίως αν έχεις αφέλειες που πέφτουν στο πρόσωπό σου και σε ενοχλούν, είναι απόλυτα φυσιολογικό να τα παραμερίζεις κάθε τόσο. Αυτό ωστόσο προκαλεί 100% λιπαρότητα, αφού μεταφέρεις στα μαλλιά σου όλα τα βακτήρια, ρύπους, μικρόβια που υπάρχουν στα δάχτυλά σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i