Bombshell Hair: Αυτό είναι το πιο σέξι χτένισμα της χρονιάς (και των γιορτών)

Δες βήμα βήμα πώς θα κάνεις το πιο εντυπωσιακό χτένισμα για το ρεβεγιόν.

Penelope Cruz Splash News / Ideal Image

"Bombshell hair" ή "hot girl hair" είναι οι όροι που επιχειρούν να περιγράψουν ένα από τα πιο hot xτενίσματα της χρονιάς - για να μην πούμε της δεκαετίας. Χρησιμοποιούνται ευρέως στο εξωτερικό για να περιγράψουν το look και το ύφος που προσδίδουν αυτού του είδους τα χτενίσματα μαλλιών, και πιο συγκεκριμένα, τα χτενίσματα με μπούκλες. Μάλιστα, τα σχετικά hashtags σε Instagram και TikTok είναι και αυτά που έχουν συγκεντρώσει άπειρες αναζητήσεις όλους αυτούς τους μήνες.

Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό τους; Ο πλούσιος όγκος, οι χαλαροί κυματισμοί και όχι οι πολύ στιλιζαρισμένες, γεμάτες λακ, μπούκλες, καθώς και η λάμψη. Τα bombshell hair θυμίζουν πολύ τα blow-dry χτενίσματα, αλλά στην ακόμα πιο σέξι βερσιόν τους.

Τι ακριβώς είναι το blow-dry;

Ο όρος αφορά πιο συγκεκριμένα τη διαδικασία με την οποία αποκτάς ένα αφράτο, γεμάτο όγκο χτένισμα αμέσως μετά το λούσιμο - αντίστοιχο του φορμαρίσματος που γίνεται στα κομμωτήρια μετά το κούρεμα. Τα μαλλιά μπορεί να είναι είτε σπαστά είτε με χαλαρές μπούκλες, όμως το μυστικό της τεχνικής αυτής έγκειται στο ότι χρησιμοποιείται απλά το πιστολάκι, μια βούρτσα ή ρόλεϊ για να επιτευχθεί η κίνηση και η συγκεκριμένη φόρμα που θες να δώσεις στα μαλλιά σου, κι όχι κάποιο άλλο εργαλείο styling, όπως η πρέσα ή το ψαλίδι.

Δες επίσης: Tα skincare trends του φετινού χειμώνα προβλέπεται να μας απασχολήσουν όλο το 2023

Ειδικότερα για τα bombshell hair, πολλοί κομμωτές χρησιμοποιούν θερμαινόμενα ρόλεϊ για να έχει το χτένισμα ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. 

Note: Το μυστικό για να "δείξει" το χτένισμα είναι να έχει προηγηθεί μια προσεγμένη φροντίδα των μαλλιών με τα σωστά haircare προϊόντα.

Εμείς ανακαλύψαμε ένα tutorial από τον αγαπημένο κομμωτή της Jennifer Lopez, Chris Appleton, ο οποίος δείχνει βήμα βήμα πώς θα πετύχεις αυτά τα ονειρεμένα και σέξι μαλλιά φέτος στις γιορτές από την άνεση του σπιτιού σου. Κανένα κομμωτήριο, μόνο λίγο hairspray λάμψης ή/και κρατήματος και μερικά θερμαινόμενα ρόλεϊ. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις το πιστολάκι με τη βούρτσα για να δώσεις έξτρα όγκο και κίνηση στην κορυφή του κεφαλιού ή τα curling bands που δημιουργούν μπούκλες χωρίς τη χρήση θερμότητας - αν δεν θες καθόλου θερμότητα στα μαλλιά.

Δες επίσης: Xmas glam: Το γιορτινό nail art της JLo είναι η καλύτερη ιδέα για το πεντικιούρ του ρεβεγιόν

Δες το tutorial του Chris Appleton:

@chrisappletonhair

How to get the perfect holiday hair 💫

♬ Every Kind Of Way - H.E.R.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i