3 κουρέματα που σμιλεύουν το πρόσωπο και σε κάνουν να δείχνεις πιο λεπτή

Το σωστό κούρεμα μπορεί να "αλλάξει" εντελώς το πρόσωπό σου.

skin Splash News / Ideal Image

Αν αναζητάς να ανανεώσεις την όψη σου με ένα νέο, μοδάτο κούρεμα που παράλληλα θα σε κάνει να δείχνεις πιο λεπτή και με πιο σμιλεμένο πρόσωπο, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. 

Είναι γεγονός ότι το σωστό κούρεμα (ή χτένισμα) μπορεί να αλλάξει εντελώς το πώς δείχνεις, κάνοντάς σε, κυριολεκτικά, αγνώριστη. Με τα σωστά μαλλιά μπορείς να δείξεις όχι μόνο 10 χρόνια νεότερη αλλά και πιο λεπτή, αφού αναδεικνύονται (ή σχηματίζονται) οι γωνίες σου και τα δυνατά χαρακτηριστικά σου.

Δες επίσης: 4 skincare λάθη που μπορούν να προκαλέσουν (πρόωρες) ρυτίδες στο πρόσωπο

Ποια είναι τα 3 κουρέματα που πρέπει να αναζητήσεις:

#1. Μακριές αφέλειες ή φράντζες

Τα long bangs είναι μακριές τούφες μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά κι αριστερά, συνήθως κομμένες σε διάφορα layers για ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μαλλιά αλλά και όγκο και κίνηση. Συχνά, το φιλάρισμα γίνεται και σε όλα τα μήκη των μαλλιών, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία, αν και δεν είναι απαραίτητο. Η χωρίστρα ωστόσο γίνεται αυστηρά στη μέση και όχι στο πλάι, ώστε να είναι οι αφέλειες ισόποσες και να δείχνουν σωστές. Έτσι, κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο σμιλεμένο και αδύνατο, αφού πλαισιώνουν όμορφα τις γωνίες του και προσελκύουν όλη την προσοχή στο βλέμμα και στο χαμόγελό σου.

Δες επίσης: Μαύροι κύκλοι, σακούλες, puffy eyes: 5 οικονομικές κρέμες ματιών για όλες τις ηλικίες

#2. Μακριά μαλλιά με layers

Τα μακριά μαλλιά είναι το κατεξοχήν Νο. 1 στιλ που κάνει μια γυναίκα να δείχνει πιο αδύνατη. Αυτό που ωστόσο πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου είναι έντονο φιλάρισμα, διαφορετικά μήκη σε όλα τα τμήματα των μαλλιών αλλά και φράντζες. Το φιλάρισμα στο μπροστινό μέρος και στο πλάι μειώνει την αίσθηση του γεμάτου προσώπου, ενώ η χαλαρή φράντζα δίνει ένα ευχάριστο, κολακευτικό τελείωμα που "σβήνει" στις άκρες του προσώπου και δημιουργεί την ψευδαίσθηση πιο έντονων γωνιών.

#3. Μακρύ καρέ με φράντζα

Αν πάλι δεν είσαι fan των μακριών μαλλιών ή αν δεν μπορείς να τα μακρύνεις, το μακρύ καρέ (lob) έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Θα δεις ωστόσο ότι και εδώ η φράντζα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, για όλους τους λόγους που προαναφέραμε.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i