4 skincare λάθη που μπορούν να προκαλέσουν (πρόωρες) ρυτίδες στο πρόσωπο

Δώσε βάση έτσι ώστε να αποφύγεις τα πιο κλασικά skincare λάθη που πολλές γυναίκες κάνουμε ασυναίσθητα.

Crystal Skin iStock

Μπορεί να σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις, όμως το γεγονός ότι ακολουθείς καθημερινά μια skincare ρουτίνα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εξασφαλίζεις την υγεία και τη λάμψη στην επιδερμίδα σου. Εν ολίγοις, είναι πολλά εκείνα τα μικρά, ασυναίσθητα λαθάκια που όλες κάνουμε, όμως μπορούν να αποβούν μοιραία για το δέρμα σου. Ποια είναι αυτά;

#1. Ξεχνάς τη (σωστή) ενυδάτωση

Η έλλειψη ενυδάτωσης αφυδατώνει και ξηραίνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα αυτή να "σπάει" πιο γρήγορα και να δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες που μένουν με τον καιρό. Καταλαβαίνεις επομένως τη σημασία της ενυδάτωσης για την επιδερμίδα, έτσι ώστε να διατηρείται ελαστική και σφιχτή και να αποτρέπεται ο σχηματισμός ρυτίδων. Αυτό, δε, ισχύει για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και τους λιπαρούς - καθώς πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι λιπαρές επιδερμίδες δεν χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση λόγω του υπερβολικού σμήγματος που παράγουν ούτως ή άλλως. Επομένως, αν ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρό δέρμα που δεν θεωρούν απαραίτητη την ενυδατική κρέμα καθημερινά, καιρός να αναθεωρήσεις.

Δες επίσης: 4 λάθη στο μακιγιάζ που δημιουργούν εφέ ρυτίδων

Από την άλλη, δεν αρκεί απλά μια ή περισσότερες κρέμες τη μέρα για να πεις ότι θα δεις αποτέλεσμα. Πρέπει να είναι οι σωστές κρέμες για τις δικές σου ανάγκες και τύπο δέρματος.

#2. Δεν φοράς αντηλιακό καθημερινά, χειμώνα - καλοκαίρι

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο Νο. 1 παράγοντας που προκαλεί ρυτίδες και γραμμές, κηλίδες, πανάδες (σημάδια πρόωρης γήρανσης) στο πρόσωπο, ακόμα κι αν είσαι μόλις 20 χρονών. Γι' αυτό και το αντηλιακό κρίνεται απολύτως απαραίτητο όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες μέρες.

Δες επίσης: Πέντε λάθη στα μαλλιά που σε δείχνουν (πολύ) μεγαλύτερη

#3. Κοιμάσαι πιέζοντας το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι

Άλλο ένα μικρό λαθάκι που, προφανώς κάνεις ασυναίσθητα, ενώ κοιμάσαι: πιέζεις το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι και μένεις σε αυτή τη θέση πολλές ώρες. Είναι πιθανόν μάλιστα να έχουν ήδη σχηματιστεί λεπτές γραμμές που επιμένουν (πχ ρινοπαρειακές) από τη μεριά εκείνη που λατρεύεις να κοιμάσαι. Η λύση; Να προσπαθείς να κοιμάσαι ανάσκελα, έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην ακουμπά πουθενά. Κι επειδή αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο (το ξέρουμε), η εναλλακτική που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής: να εφοδιαστείς με μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Η απαλή τους επιφάνεια σέβεται το δέρμα αλλά και δεν προκαλεί τριβή με αυτό, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ξηρότητα και ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

Δες επίσης: Οι 3 κορυφαίες τάσεις μακιγιάζ του 2023 σύμφωνα με τους πιο δημοφιλείς makeup artists

#4. Υπερβολική απολέπιση

Όσο ωφέλιμα κι αν είναι τα peelings για την επιδερμίδα, η αλήθεια είναι ότι το ίδιο εύκολα μπορούν να την αφυδατώσουν και να προκαλέσουν ξηροδερμία - και άρα λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Μην κάνεις απολέπιση κάθε μέρα - έτσι κι αλλιώς, το δέρμα σου δεν τη χρειάζεται τόσο συχνά - και περιόρισε τα peelings σε μία φορά την εβδομάδα (δύο αν είσαι λιπαρή).

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i