Οι 3 κορυφαίες τάσεις μακιγιάζ του 2023 σύμφωνα με τους πιο δημοφιλείς makeup artists

Το μακιγιάζ δεν ήταν ποτέ πριν πιο ενδιαφέρον.

μακιγιαζ Instagram

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε ποιες είναι οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά στο μακιγιάζ. Κι ενώ τα trends έρχονται και φεύγουν με ακατανίκητο ρυθμό, υπάρχουν κάποιες τάσεις που, με μικρές διαφοροποιήσεις, κυριαρχούν διαχρονικά. Γεγονός που υποδεικνύει πόσο δημοφιλείς είναι τόσο ανάμεσα σε trendsetters και beauty addicts, όσο και στους διασημότερους και πιο πετυχημένους makeup artists.

Δες επίσης: Big eyes | Η κορυφαία τάση στο μακιγιάζ του φετινού χειμώνα δίνει έμφαση στα μάτια

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τους τελευταίους, το 2023 θα επικρατήσουν 3 κορυφαία makeup trends, που ναι μεν βλέπουμε κάθε χρονιά, όμως αυτή τη φορά έχουν ένα twist που τα αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο και τα κάνει να δείχνουν πιο μοντέρνα από ποτέ.

Δες επίσηςCrystal eyes: Το γιορτινό makeup trend που αναμένεται να κυριαρχήσει ολόκληρο το '23

Οι 3 κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το 2023 είναι οι παρακάτω:

Bold, glamour lips

Οι τάσεις δεν θέλουν μόνο έντονο χρώμα στα χείλη. Θέλουν κάτι πολύ περισσότερο: τα χείλη να θεωρούνται "statement", πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το μολύβι χειλιών και το περίγραμμα. Έτσι, φέτος θα πρωτοστατήσουν τα bold wine red, μπορντό, φούξια και φλογερά κόκκινα χρώματα τόσο στα μολύβια χειλιών όσο και στα κραγιόν, ενώ το περίγραμμα οφείλει να είναι ακριβές, σχηματίζοντας τα όρια των χειλιών και αναδεικνύοντάς τα στο έπακρο. Το ovelining επιτρέπεται και με το παραπάνω, ενώ χάρη στη συγκεκριμένη τεχνική μπορείς να δώσεις όσο όγκο θες στα χείλη.

Plus: Το φινίρισμα του κραγιόν δεν έχει σημασία: μας αρέσουν και τα ματ και τα glossy τελειώματα, αρκεί να δείχνουν τα χείλη ενυδατωμένα, χωρίς αντιαισθητικές γραμμές και σκασίματα.

Δες επίσης: Chestnut brown: Αυτό προβλέπεται ότι θα είναι το πιο δημοφιλές χρώμα μαλλιών το 2023

Luminous, sweaty skin

Όταν μιλάμε για "ιδρωμένη", γεμάτη φως επιδερμίδα, εννοούμε το εξής: φέρε στο μυαλό σου το dewy glow effect, ένα φινίρισμα που έχει κάνει διάσημο η Hailey Bieber και που η ίδια έχει ονομάσει "glazed donut". Πρόκειται για ένα σούπερ ενυδατωμένο δέρμα με γυαλάδες - ναι, αυτή η τάση αποθεώνει και απενοχοποιεί τις γυαλάδες. Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα, τότε εσύ ειδικά δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, αφού έχεις γεννηθεί κυριολεκτικά γι' αυτό το trend. Κι αυτό γιατί η φυσική λιπαρότητα που εκκρίνεται από τις λιπαρές επιδερμίδες δίνει αυτό το sweaty εφέ που μέχρι πρότινος όλες ήθελαν να καλύψουν. 

Εύκολα μπορείς να καταλάβεις ότι σύμμαχοί σου γι΄αυτό το look θα γίνουν οι ενυδατικές, τα σέρουμ και τα λεπτόρρευστα foundations, ενώ οι πούδρες θα πρέπει να μπουν στην άκρη για λίγο καθώς δεν έχουν καμία θέση στο laminated skin trend.

Blush all over

Το ρουζ φέτος, όπως και όλες τις τελευταίες σεζόν, έχει την τιμητική του. Αυτή τη φορά προτιμάται η κρεμώδης ή υγρή μορφή του και εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο (μάτια, μήλα, χείλη), για να χαρίσει ένα ομοιόμορφο, μονοχρωματικό look που γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά, και αναβαθμίζει ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση σε πιο μοντέρνα. Επίλεξε το χρώμα που σου αρέσει και φόρεσέ το άφοβα, σε στρατηγικά σημεία, έτσι ώστε να "αφαιρέσεις" χρόνια από το πρόσωπο και να δώσεις μια πιο νεανική νότα σε αυτό.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i