Το Νο. 1 λάθος στο μακιγιάζ που σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη (και μεγαλύτερη)

Η κίνηση στο μακιγιάζ που κάθε άλλο παρά φρεσκάδα προσφέρει στο πρόσωπό σου.

makeup iStock

Είτε λατρεύουμε είτε όχι το μακιγιάζ, είναι γεγονός ότι οι σωστές κινήσεις με τα κατάλληλα προϊόντα και σύνεργα μπορούν να μεταμορφώσουν την όψη του προσώπου σου. Τι εννοούμε; Ότι μπορείς μέχρι και να το "αλλάξεις", σμιλεύοντάς το και δημιουργώντας εφέ γωνιών ή κάνοντάς το να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό. Με την ίδια ευκολία όμως μπορείς να το κάνεις να δείχνει μέχρι και κουρασμένο, και μάλιστα με μια μόνο κίνηση που πολύ συχνά γίνεται ασυναίσθητα. Αποτέλεσμα; Δείχνεις ταλαιπωρημένη, ακόμα και πολύ μεγαλύτερη, αφού προστίθενται χρόνια στο πρόσωπο, όσο νέα κι αν είσαι.

Δες επίσης: Ο Νο.1 λόγος που κάνει την πούδρα το πιο σημαντικό προϊόν μακιγιάζ του νεσεσέρ σου

Ποιο είναι το Νο. 1 λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες;

Επιλέγουν ματ υφές στα προϊόντα μακιγιάζ. Αναλυτικότερα...

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε ματ foundation, στην προσπάθειά μας να κρύψουμε σημάδια, πόρους και άλλες ατέλειες του προσώπου. Η ματ υφή μπορεί όντως να καλύπτει όλα τα παραπάνω αποτελεσματικά, δυστυχώς όμως δεν βοηθάει στο να δείχνει το πρόσωπο φρέσκο και φωτεινό, ενώ σε υπερβολικές ποσότητες κάνει το δέρμα να έχει ένα παράξενο εφέ μάσκας. Εκτός των άλλων, μετά από λίγη ώρα το προϊόν "σπάει" και δημιουργούνται λεπτές γραμμές στο πρόσωπο ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν, δίνοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι είναι ρυτιδιασμένο

Δες επίσης: Χείλη για φίλημα: Το εύκολο DIY lip scrub για τα πιο λεία, βελούδινα χείλη στο κρύο

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με το ματ φινίρισμα των κραγιόν, που πολλές φορές, αφού στεγνώσει, κάνει τα χείλη να δείχνουν αφυδατωμένα. Στην ουσία, η σύνθεσή τους πράγματι τα αφυδατώνει και αφαιρεί όλη την υγρασία, με αποτέλεσμα μέχρι και να ξεραίνονται και να δημιουργούνται λεπτές γραμμές, που αφήνουν μια εντύπωση κούρασης. 

Επιπλέον, ακόμα και η ίδια η απόχρωση του κραγιόν μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είσαι πολύ κουρασμένη. Συνήθως, οι nude, καφέ και ανοιχτές μπεζ αποχρώσεις προκαλούν αυτό το "zombie effect", γι΄αυτό και πρέπει να επιλέγονται με προσοχή στο counter. Δεν κολακεύουν όλα τα μπεζ/καφέ/nudes όλες τις γυναίκες - σίγουρα όμως υπάρχει η σωστή απόχρωση για σένα, που όμως θέλει λίγο ψάξιμο για να την βρεις.

Η λύση:

Καλό είναι να αφιερώσεις χρόνο στην αναζήτηση του σωστού για σένα foundation. Ψάξε την καταλληλότερη σύνθεση ανάλογα με τις ανάγκες σου ενώ δώσε βάση και στη σωστή απόχρωση που θα ταιριάξει άψογα με το δέρμα σου και θα φαίνεται σαν να μη φοράς απολύτως τίποτα. Γενικά, έχε στο νου σου ότι οι λεπτόρρευστες, πιο ελαφριές συνθέσεις αφήνουν ένα πιο ομοιόμορφο και φυσικό φινίρισμα, χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα δεν δείχνει ψεύτικο σε καμία περίπτωση ενώ, ίσα ίσα, η φυσική ομορφιά της επιδερμίδας αναδεικνύεται τέλεια. 

Όσο για τα κραγιόν, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις κάποιο ενυδατικό lipstick ή gloss με λάμψη, που κάνει τα χείλη να φαίνονται απόλυτα λαμπερά, "ζωντανά" και φρέσκα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i