Skin detox μετά τις διακοπές: Η DIY μάσκα αποτοξίνωσης για πιο λαμπερή επιδερμίδα

Πώς θα ανακτήσεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου μετά το Πάσχα.

skin iStock

Ίσως να φαντάζεσαι τι εννοούμε όταν μιλάμε για skin detox: την απομάκρυνση βλαβερών, τοξικών ουσιών από την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Τοξικές ουσίες μπορεί να είναι οι ρύποι, τα βακτήρια από το εξωτερικό περιβάλλον, η λιπαρότητα, η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται και φράζουν τους πόρους. 

Σε ό, τι αφορά τις διακοπές του Πάσχα πάντως, είναι αρκετά συνηθισμένο η επιδερμίδα να βιώνει μια κατάσταση stress λόγω του συνεχόμενου μακιγιάζ των ημερών, του αλκοόλ, της όχι τόσο ισορροπημένης διατροφής αλλά και του λιγότερου ύπνου από τα ξενύχτια. Οι επιπτώσεις της παραπάνω κατάστασης είναι γνωστές: θαμπή επιδερμίδα με αίσθηση τραβήγματος, ξηρότητας ή αφυδάτωσης, ακόμα και φανερή έλλειψη λάμψης. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα έχουν παρατηρηθεί και ξεσπάσματα ακμής. Αν θεωρείς ότι ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, τότε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης σού χρειάζεται επειγόντως.

Δες επίσης: 3 απρόσμενες συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια, ακόμα και ακμή

Υπάρχουν μερικά βασικά steps που προτείνουμε να ακολουθήσεις για να μπεις σε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης:

#1. Διπλό καθαρισμό προσώπου (ακόμα κι αν δεν είσαι βαμμένη) δύο φορές την ημέρα

#2. Αποχή από το μακιγιάζ, αν είναι εφικτό

#3. Απολέπιση με ήπια scrub

#4. Εφαρμογή αντιοξειδωτικών ορών (σέρουμ με βιταμίνη C) συνδυαστικά με αντηλιακό

Πέρα από τα παραπάνω, θεωρούμε ότι μια μάσκα βαθιάς θρέψης θα κάνει επίσης τη διαφορά στο πρόσωπό σου. Εμείς δοκιμάσαμε μια DIY μάσκα με υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου, και που θα σου χαρίσει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση.

Υλικά για DIY μάσκα ενυδάτωσης:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15'. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Δες επίσης: Αυτό είναι το (καθόλου αναμενόμενο) haircare trick που θα χαρίσει άφθονο όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i