Καφέ κηλίδες και πανάδες: 5 τρόποι να τις εξαφανίσεις στο σπίτι χωρίς λέιζερ

Τα συστατικά που πρέπει να εμπιστευθείς και οι συνήθειες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου.

κηλιδες Istock Photo

Οι καφέ κηλίδες και οι πανάδες είναι σαν αναμνήσεις από ξέγνοιαστα καλοκαίρια. Τι γίνεται όμως όταν καθώς περνούν τα χρόνια αυτά τα σημάδια συσσωρεύονται στο πρόσωπο και παύουν να θυμίζουν χαριτωμένες φακίδες; Τότε -έστω- είναι που θα πρέπει να ξεκινήσεις να παίρνεις πιο έξυπνες skincare αποφάσεις έτσι ώστε να τα μειώσεις αλλά και να προλάβεις την εμφάνιση νέων. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταφύγεις στο γραφείο του αισθητικού και του δερματολόγου σου για laser κι ακριβές θεραπείες. Οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες στο πρόσωπο μπορούν να αντιμετωπιστούν με "φυσικό" τρόπο στο σπίτι, δηλαδή κάνοντας μερικές πολύ στρατηγικές αλλαγές στη skincare ρουτίνα αλλά και στον τρόπο ζωής σου:

Πανάδες και καφέ κηλίδες στο πρόσωπο | Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο στο σπίτι

1. Εμπιστεύσου τη βιταμίνη C

Για να μειωθούν τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο, χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση μια anti dark-spot κρέμα ή έναν ορό με βιταμίνη C, που θα βοηθήσει με τον αποχρωματισμό των κηλίδων και την επίτευξη ενός πιο ομοιόμορφου τόνου στην επιδερμίδα.

2. Ένταξε στη ρουτίνα σου τη νιασιναμίδη

Ένα εξίσου πολύ σπουδαίο "όπλο" στη μάχη με τα σημάδια είναι και η νιασιναμίδη, η οποία εκτός από το κάνει την επιδερμίδα πιο ομοιόμορφη, ελέγχει επίσης την παραγωγή σμήγματος κι ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i