Αυτό το απλό κούρεμα θα χαρίσει όγκο και κίνηση ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Είναι ιδανικό αν έχεις μακριά μαλλιά και νιώθεις ότι έχουν χάσει τη ζωντάνια τους.

hair iStock

Είναι γεγονός ότι τα λεπτά μαλλιά δείχνουν συχνά άτονα και χωρίς όγκο, κάτι που ισχύει είτε είναι μακριά είτε πιο κοντά. Μάλιστα, παρατηρείται συχνότερα στα μακριά μαλλιά, καθώς η τρίχα ατονεί όταν μακραίνει, ενώ ακόμα και τα πιο πυκνά μαλλιά μπορεί να δείξουν "φλατ" και λίγα, αν μακρύνουν πολύ και ξεπεράσουν το ύψος του στήθους. 

Ποιο είναι το μυστικό για να χαρίσεις κίνηση και ζωντάνια ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά; Το σωστό κούρεμα, και συγκεκριμένα το φιλάρισμα, καθώς αν παρατηρήσεις καλύτερα, τα άτονα φλατ μαλλιά είναι συνήθως κομμένα σε ένα μήκος, χωρίς καθόλου layers.

Δες εδώ: 4 σοβαροί λόγοι που εμποδίζουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρήγορα

Τι χρειάζεται λοιπόν να ζητήσεις από τον κομμωτή σου την επόμενη φορά που θα θελήσεις κάποια αλλαγή που θα απογειώσει το look σου; Αρχικά, συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να κόψει μακριές φράντζες ή να δημιουργήσει επίπεδα στα μπροστινά τμήματα των μαλλιών που θα έχουν ως αφετηρία το ύψος των χειλιών σου. Αυτά τα πιο κοντά τμήματα μπροστά στο πρόσωπο θα χαρίσουν αμέσως κίνηση στα μαλλιά ενώ θα αναδείξουν το πρόσωπό σου.

Η καθοριστικότερη κίνηση ωστόσο που θα χαρίσει άφθονο όγκο και κίνηση είναι το φιλάρισμα, που όμως πρέπει να είναι πολύ διακριτικό, σχεδόν κρυφό (ή εσωτερικό). Ζήτα του να "απαλύνει" τις άκρες των μαλλιών σου με το ψαλίδι αλλά και να φιλάρει όλα τα τμήματά τους χαμηλά, όχι ψηλά, δίνοντας έμφαση στο πίσω μέρος τους. Προαιρετικά, μπορείς να κόψεις και πλαϊνές αφέλειες. 

Δες επίσης: Λιπαρά μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσεις φρέσκα όσο το δυνατόν περισσότερο

Δες ένα παράδειγμα:

@yourhairmom Try this haircut if you have long hair but want movement in your hair! It’s perfect for fine hair because it keeps the ends full 😊 Contour Cut and On Camera Brunette by me @bomanesalon on @Cami Rorrison #bomanesalon #longlayeredhaircut #haircuttutorial #finehairtutorials #haircutinspo #fyp I used a #repronizer not a traditional blow dryer to style her hair! It makes the hair healthier every time you use it! Learn more @BeautyTechDistribution about #bioprogramming hair styling treatment devices #hairtok #fypシ #foryou ♬ Popular - Music from the HBO Original Series - The Weeknd & Madonna

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i