Ρυτίδες γέλιου: Ο πιο φυσικός τρόπος για να βελτιώσεις την όψη τους

Κανένα ενέσιμο - αυτή είναι η πιο safe και φυσική λύση για απόλυτα νεανική όψη στο πρόσωπο.

skin iStock

Οι ρινοπαρειακές γραμμές (οι γνωστές ρυτίδες γύρω από το στόμα που λέγονται και αλλιώς "ρυτίδες γέλιου" ή "smile lines") έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: εμφανίζονται προσωρινά στο πρόσωπο όταν γελάμε ή κάνουμε άλλες εκφράσεις / γκριμάτσες με το στόμα. Είναι όμως ακριβώς αυτό: προσωρινές ή "δυναμικές", ακριβώς επειδή εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του στασιμότητα. 

Δες επίσης: Οι πιο αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες για την περίοδο της εμμηνόπαυσης

Όσο μεγαλώνουμε όμως, και όσο το δέρμα λεπταίνει και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου σε αυτό, οι δυναμικές αυτές ρυτίδες τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να γίνονται πιο μόνιμες, ακριβώς επειδή το δέρμα χάνει μέρος της ελαστικότητάς του και αδυνατεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Τότε είναι που μιλάμε για τις στατικές ρυτίδες και γραμμές, αυτές δηλαδή που παραμένουν εμφανείς στο πρόσωπο ακόμα κι αν είσαι σοβαρή ή έχεις χαλαρωμένους τους μύες του.

Δες κι εδώ: 3 top μυστικά περιποίησης μαλλιών που ίσως δεν γνωρίζεις

Βέβαια, αυτές μπορεί να μείνουν στατικές ακόμα και σε πολύ νεαρά άτομα, κι αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα κατασκευής / δομής προσώπου σε συνδυασμό με πολλούς άλλους παράγοντες που ποικίλουν ανάλογα την περίπτωση. 

Πάντως, τα fillers και τα κάθε είδους ενέσιμα δεν είναι πάντοτε η λύση, αν θες να απαλλαγείς από τις ρινοπαρειακές. Απεναντίας, υπάρχει ένας φυσικός αλλά και απόλυτα ανέξοδος τρόπος για να βελτιώσεις την εμφάνισή τους και να αποκτήσεις μια πιο νεανική όψη. 

Το μασάζ προσώπου (ή face yoga) καθώς και οι ειδικές κινήσεις με τα δάχτυλα ή τη γλώσσα μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα, εφόσον τις κάνεις σωστά και εντατικά, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. 

Δες κι εδώ: Μασάζ προσώπου: Πώς θα το κάνεις σωστά χρησιμοποιώντας jade roller

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς θα το κάνεις σωστά:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i