Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης: Οι πιο αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες για μετά τα 50

Οι καλύτερες κρέμες αντιγήρανσης που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση.

Εμμηνόπαυση iStock

Η σταδιακή απώλεια υγρασίας και κολλαγόνου, αλλά και η βραδύτερη κυτταρική ανανέωση, που συμβαίνουν φυσιολογικά στον οργανισμό μιας γυναίκας μετά από μια ορισμένη ηλικία, έχουν ως αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα και αφυδάτωση, που με τη σειρά τους προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτή ακριβώς είναι και η περίοδος της εμμηνόπαυσης, που ξεκινά περίπου στα 45 έως και τα 55 έτη μιας γυναίκας, ή και της προεμμηνόπαυσης, που μπορεί να ξεκινήσει στα 45, σπανιότερα ίσως και λίγο νωρίτερα.

Δες εδώ: Η μοναδική συνήθεια που θα σου εξασφαλίσει σφριγηλή επιδερμίδα μετά τα 50

Οι ανάγκες για αναπλήρωση όγκου, βαθιά θρέψη και λείανση των ρυτίδων είναι οι κυριότερες που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να καλύψουν σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους - και, ευτυχώς, έχει σταματήσει να αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας. Επιπλέον, η ζήτηση για πιο ανάλαφρες συνθέσεις σε κρέμες και ορούς, που απευθύνονται στις ανάγκες της εμμηνόπαυσης, έχει οδηγήσει τις εταιρείες στο να δημιουργήσουν ολοκαίνουριες, σύγχρονες φόρμουλες που απευθύνονται και καλύπτουν όλες τις επιθυμίες μιας γυναίκας. 

Η περιποίηση της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται εντατικά, με τα κατάλληλα προϊόντα, ενώ το αντηλιακό δεν πρέπει να αμελείται ποτέ και για κανέναν λόγο. Από μόνη της μια κρέμα ημέρας ή νύχτας με αντιρυτιδικές ιδιότητες δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αν δεν ακολουθείται μια σωστή skincare ρουτίνα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. 

Δες εδώ: Barbie Botox: Ποια είναι αυτή η μορφή botox που έχει κάνει θραύση στο TikTok;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Εμμηνόπαυσης, βρήκαμε τις καλύτερες κρέμες για την περίοδο αυτή:

Age Absolu Redensifying Rosy Cream, Uriage

Age Absolu Redensifying Rosy Cream, Uriage

Αντιγηραντική κρέμα ημέρας η οποία διεγείρει την παραγωγή προκολλαγόνου 6 φορές περισσότερο για να αποκαταστήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του ώριμου δέρματος, ακόμα και του πιο ευαίσθητου. Αυτή η ισχυρή αντιγηραντική κρέμα δρα ενάντια σε όλα τα ορατά σημάδια γήρανσης: ρυτίδες - χαλάρωση - έλλειψη σφριγηλότητας, λάμψης & θρέψης. 

White Pine Λευκή Πεύκη, KORRES

White Pine Λευκή Πεύκη, KORRES

Κρέμα ημέρας ενισχυμένη με τεχνολογία Meno-Reverse™ και εκχύλισμα Λευκής Πεύκης με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας σε όλο το πρόσωπο. Ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, βοηθά στην καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος και επαναφέρει τη σφριγηλότητα προσφέροντας άνετη και λαμπερή επιδερμίδα.

Neovadiol, Vichy

Neovadiol, Vichy

Κρέμα ημέρας για αναπλήρωση λιπιδίων και μείωση της χαλάρωσης για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση. Τα εργαστήρια Vichy δημιούργησαν μια πλούσια κρέμα θρέψης που συνδυάζει το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy φυσικά εμπλουτισμένο με 15 μεταλλικά στοιχεία , Proxylane, εκχύλισμα Cassia φυτικής προέλευσης ,Βιταμίνη Β3 και Ωμέγα 3-6-9 από φυτικά έλαια. Αντισταθμίζει τα ορατά σημάδια της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα με στοχευμένη δράση στις βαθιές ρυτίδες, στη χαλάρωση και στην απώλεια λιπιδίων.

Arkeskin Cream, Κρέμα Ημέρας για την Εμμηνόπαυση, Lierac

Arkeskin Cream, Κρέμα Ημέρας για την Εμμηνόπαυση, Lierac

H Κρέμα Ημέρας για την Εμμηνόπαυση διορθώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης στο δέρμα: ξηρότητα, απώλεια σφριγηλότητας και τονικότητας. Εμπνευσμένη από τους βιολογικούς ρυθμούς του δέρματος, η Κρέμα Ημέρας ενδυναμώνει την προστασία της επιδερμίδας ενώ θρέφει μακροπρόθεσμα.

Nutritic Intense Riche, La Roche Posay

Nutritic Intense Riche, La Roche Posay

Πλούσια κρέμα που προστατεύει και αναδομεί εντατικά τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Με λιπίδια νέας γενιάς και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων, λιπιδίων και πρωτεϊνών απαραίτητων για την άνεση και την προστασία του δέρματος.

Premier Cru The Cream, Caudalie

Premier Cru The Cream, Caudalie

Η Caudalie Premier Cru The Cream είναι μια αποτελεσματική και πολυτελής κρέμα προσώπου για ολική αντιγήρανση και ενυδάτωση. Τα βασικά της συστατικά είναι το υαλουρονικό οξύ, η βινιφερίνη και η κατοχυρωμένη τεχνολογία TET8™ (Caudalie & Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ). Χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία TET8™, διορθώνει τα 8 σημάδια γήρανσης χωρίς συμβιβασμούς: βαθιές ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σφριγηλότητα, όγκος, ελαστικότητα, σκούρες κηλίδες, ενυδάτωση, λάμψη.

Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream, Frezyderm

Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream, Frezyderm

Κρέμα ενισχυμένης αντιγηραντικής δράσης για άμεση σύσφιγξη και ταχεία μείωση ρυτίδων στο ώριμο ή/και ταλαιπωρημένο δέρμα. Περιέχοντας ειδική τεχνολογία Velvet-in-Water, προσφέρει ασύγκριτα βελούδινη υφή χωρίς την κηρώδη αίσθηση ασφυξίας ενώ η πρωτοποριακή δομή κρυστάλλων φυσικού διαμαντιού και το Boron Nitride επιταχύνουν την ανανέωση της επιδερμίδας και χαρίζουν μοναδική λάμψη. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i