Barbie Botox: Ποια είναι αυτή η μορφή botox που έχει κάνει θραύση στο TikTok;

Το πρόσφατο viral trend και τι συστήνουν οι γιατροί.

Margot Robbie Splash News / Ideal Image

Το "Barbie botox" είναι μια τάση που αναδείχθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της Barbiemania, όλης αυτής της μανίας δηλαδή που προκάλεσε η ομώνυμη ταινία που βγήκε στις αίθουσες τον περασμένο Ιούλιο. Τι σημαίνει πρακτικά; Πρόκειται για μια λιγότερο γνωστή μορφή μπότοξ που γίνεται στο σώμα, και πιο συγκεκριμένα, στο ύψος των ώμων, με στόχο να κάνει το άνω μέρος του κορμού να δείχνει λεπτότερο και να θυμίζει τη (σχεδόν συρρικνωμένη) σιλουέτα της γνωστής κούκλας. Φυσικά, το σχετικό hashtag έχει πάρει "φωτιά" στο TikTok, με χιλιάδες νεαρές κοπέλες στο εξωτερικό να σπεύδουν στο ιατρείο του δερματολόγου / πλαστικού χειρουργού τους για να δοκιμάσουν το trend.

3 SOS skincare κινήσεις που κάθε γυναίκα άνω των 50 οφείλει να γνωρίζει

Τι είναι στην πραγματικότητα το Barbie Botox

Η φρενίτιδα που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλη που έχει κάνει πολλούς γιατρούς να σπεύδουν να πουν τη γνώμη τους μέσω TiKTok ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αρχικά, το Barbie Botox είναι ουσιαστικά μια άλλη ονομασία για το TrapTox, που χρησιμοποιείται χρόνια σε ασθενείς με καταπονημένους μυς στον αυχένα και στην πλάτη και που εξαιτίας αυτής της κατάστασης υποφέρουν από σημαντικούς πόνους στην περιοχή. Χρησιμοποιείται επομένως ξεκάθαρα για λόγους υγείας, ώστε να χαλαρώσει η περιοχή και ο ασθενής να απαλλαχθεί από το ενοχλητικό αυτό πιάσιμο και τους πόνους, που ενδεχομένως τον εμποδίζουν και στην καθημερινότητα (μειωμένη κινητικότητα, δυσκολία στην στάση κλπ). Επιπλέον, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με την έγχυση περίπου 40 μονάδων νευροτοξίνης στον τραπεζοειδή μυ (τον φαρδύ μυ που στηρίζει τη σπονδυλική στήλη, κινεί τους ώμους, ανεβοκατεβάζει την ωμοπλάτη αλλά και ενώνει το άνω τμήμα της πλάτης με τον λαιμό) σε κάθε πλευρά του σώματος, με στόχο να λεπτύνει και να επιμηκυνθεί ο λαιμός, ώστε να κατέβουν οι ώμοι και να αποκτηθεί η γνωστή λεπτεπίλεπτη σιλουέτα. 

Όσο για το τι συστήνουν οι γιατροί, οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εκείνοι που προτείνουν να αποφεύγουμε εντελώς αυτού του είδους μπότοξ και που προτιμούν να εφαρμόζουν αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας και σε αρκετά σοβαρές περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, δεν θεωρούν σωστό να εφαρμόζεται αυτή η τεχνική μπότοξ αποκλειστικά και μόνο για λόγους αισθητικής, και δη σε πολύ νεαρές κοπέλες. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι, σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκληθεί αποδυνάμωση του μυός, απώλεια της μυικής μάζας και τελικά ατροφία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατηθεί το κεφάλι σε όρθια θέση. Άλλες παρενέργειες που αναφέρουν είναι η παράλυση και άλλα λειτουργικά προβλήματα στο σώμα, που ωστόσο συμβαίνουν σε περίπτωση υπερβολικής δόσης.

Δες κι εδώ: 4 εναλλακτικές λύσεις για "φυσικό" μπότοξ στο σπίτι

Από την άλλη, υπάρχουν και γιατροί που στηρίζουν τη συγκεκριμένη μορφή, εφιστούν ωστόσο την προσοχή ως προς το ποιος θα την κάνει. Αν δηλαδή αποφασίσει κανείς να κάνει "Barbie botox", καλό είναι να επιλέξει πολύ προσεκτικά τον γιατρό, που πρέπει να είναι εξειδικευμένος και να έχει τη σχετική τεχνογωσία - και όχι να εμπιστευτεί το πρώτο κέντρο αισθητικής ιατρικής που θα βρει.

Δες μερικά βίντεο από το TikTok:

@therealtiktokdoc Barbie Botox isn’t anything new … It really can help migraines … Consult a neurologist for headaches and it might be covered by insurance. … #barbie #traptox #barbiemovie ♬ Barbie Girl - Lady Aqua
@theskinagency Barbie Botox is our new obsession 💕🙌🏼✨ It relaxes the muscle as well as creates the appearance of a slimmer neckline and contour shoulders #botox #barbie #barbiebotox ♬ original sound - TheSkinAgency
@loonee_ if youve gotten this done already lmk how its been!! #traptox #barbietox #beautytok #medspa #botox ♬ original sound - neeloo

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i