Liquid hair: Όλοι οι τρόποι για να αποκτήσεις ολόισια, μεταξένια μαλλιά

Το hair trend που έχει κάνει θραύση στο TikTok.

hair Splash News / Ideal Image

Τα sleek, ολόισια μαλλιά ήταν πάντοτε στη μόδα: δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο, ενώ ταιριάζουν στα περισσότερα πρόσωπα και στιλ. Μάλιστα, μετά από μια περίοδο όπου τα messy και low maintenance χτενίσματα μεσουρανούσαν για καιρό, ήρθε η στιγμή που τα glossy, καλοχτενισμένα μαλλιά έχουν επιτέλους την τιμητική τους. Με μια πολύ μικρή ιδιαιτερότητα όμως: είναι απίστευτα μεταξένια, λεία και λαμπερά, με μια υφή που τα κάνει να φαίνονται σχεδόν ρευστά. Τα μαλλιά "ρέουν" και "χύνονται" στους ώμους σου απαλά, ενώ ακτινοβολούν λάμψη και υγεία από μακριά - ο ορισμός δηλαδή των "liquid hair", μια τάση μαλλιών που έχει κυριαρχήσει τελευταία στο TikTok.

Τα ίσια μαλλιά δεν είναι κάτι νέο στις beauty τάσεις. Απεναντίας, αποτελούν ένα διαχρονικό hairstyle που μάλιστα βρίσκει τεράστια ανταπόκριση σε μεγάλη μερίδα των γυναικών χρόνια τώρα. Είναι γεγονός όμως ότι είχαν παραγκωνιστεί χάριν των πιο εύκολων, επιμελώς ατημέλητων wavy hair, που μπορούν να γίνουν πανεύκολα - σε αντίθεση με τα ολόισια μαλλιά που θέλουν πολλή περιποίηση και χρόνο για να γίνουν όπως ακριβώς τα θες.

Όλα τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να τα πετύχεις, χωρίς να ταλαιπωρήσεις την τρίχα:

#1. First things first:

Η αλήθεια είναι ότι για να δείξουν όμορφα τα ίσια μαλλιά, πρέπει να είναι απολύτως υγιή, χωρίς ψαλίδα και καμμένες άκρες. Διαφορετικά, ακόμα κι αν τα ισιώνεις ώρες οι ταλαιπωρημένες άκρες θα ξεχωρίζουν και θα χαλάσουν το αποτέλεσμα. Οπότε, το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις την ψαλίδα και να απαλλαγείς από τις ταλαιπωρημένες άκρες.

Δες κι εδώ: Perfect skin: Τα 3+1 χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου

#2. Για το ίσιωμα:

Η προφανής λύση για ολόισια μαλλιά είναι να χρησιμοποιήσεις πρέσα για ίσιωμα. Παρ' όλα αυτά, οι κομμωτές συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να τα περάσεις πρώτα με μια στρογγυλή βούρτσα και πιστολάκι και στη συνέχεια να τα ισιώσεις με την πρέσα, για ένα ακόμα πιο smooth αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνεις φυσικά, αυτό ταλαιπωρεί πολύ την τρίχα, επομένως είναι απαραίτητο να έχεις περάσει ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το styling ώστε να αποτρέψεις περαιτέρω φθορά από τη θερμότητα. 

Είναι περιττό επίσης να σου επισημάνουμε ότι καλό είναι να έχεις περιποιηθεί από πολύ πιο πριν τα μαλλιά σου με τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioner/μάσκα μαλλιών. Προτίμησε ενυδατικές συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ που παρέχουν στην τρίχα όλη την υγρασία που χρειάζεται ύστερα από μια περίοδο συνεχόμενου καύσωνα και ταλαιπωρίας από τη ζέστη, τον ήλιο και τη θάλασσα στις διακοπές. Τέλος, κάνε τα anti-frizz προϊόντα φίλους σου: η συνεχής εφαρμογή τους μετά από κάθε λούσιμο θα σε βοηθήσει πολύ στην αντιμετπώπιση του φριζαρίσματος.

Δες επίσης: Τα καλύτερα hair oils για λάμψη και ενυδάτωση ακόμα και στα πιο ξηρά μαλλιά

#3. Θεραπείες στο κομμωτήριο

Μια άλλη λύση που όχι μόνο ταλαιπωρεί λιγότερο την τρίχα αλλά την προστατεύει κιόλας είναι οι διάφορες θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο κομμωτήριο. Χάρη σε αυτές θα μειώσεις και το ανεπιθύμητο φριζάρισμα (που δεν λειτουργεί υπέρ στο να αποκτήσεις τα liquid hair). Δοκίμασε τις θεραπείες κερατίνης ή/και hair botox, ή οποιαδήποτε άλλη σου προτείνει ο ειδικός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i