Τα 5 βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει η βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ξανά τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σου.

περιποιηση Istock Photo

Όταν η μέρα τελειώνει, τα φώτα σβήνουν και οι ρυθμοί πέφτουν. Η ησυχία της νύχτας είναι η ιδανική στιγμή για να χαλαρώσεις και να αφοσιωθείς στη φροντίδα του εαυτού σου. Και φυσικά, η περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας. H βραδινή skincare ρουτίνα εκτός από εξαιρετικά απολαυστική, είναι και πάρα πολύ σημαντική. Ενώ η πρωινή ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και τις υπόλοιπες εξωτερικές "επιθέσεις", η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης εστιάζει στην επανόρθωση και τη βαθιά ανάπλαση του δέρματος. Ιδού τα βήματα που θα πρέπει να περιλαμβάνει η διαδικασία αυτή έτσι ώστε το επόμενο πρωί να βρίσκει την επιδερμίδα σου όχι απλώς ανανεωμένη, αλλά πραγματικά αναζωογονημένη:

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω αν θέλεις να έχεις μια πραγματικά υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Επίλεξε ένα ήπιο face cleanser -ιδανικά με ενυδατικά συστατικά- που θα απομακρύνει ρύπους, αλλά και μακιγιάζ χωρίς όμως να αφυδατώνει την επιδερμίδα σου αφήνοντας μια ενοχλητική αίσθηση "τραβήγματος".

Βήμα 2ο: Απολέπιση

Αν και είναι ένα βήμα που δεν θα κάνεις κάθε βράδυ, αλλά μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο λόγος για το βήμα της απολέπισης, δηλαδή της χρήσης ενός scrub ή ενός προϊόντος με AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ. Εντάσσοντας την απολέπιση στη βραδινή skincare ρουτίνα σου, θα μπορέσεις να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου επιτρέποντάς της να αποκαλύψει το πιο λείο και λαμπερό "πρόσωπό" της.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i