Γιατί δεν πρέπει να λείπει ποτέ η κρέμα χεριών απ' την τσάντα σου; Μάθε όλα τα οφέλη της

Plus, οι καλύτερες κρέμες χεριών της αγοράς που θα βρεις δώρο με το Shape Νοεμβρίου.

hands iStock

Οι κρέμες χεριών δεν υπάρχουν απλά για να προσφέρουν το ευχάριστο άρωμά τους στα χέρια μας, όποτε νιώθουμε ότι το χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα. Φυσικά επιτελούν και αυτόν τον σκοπό, αλλά όχι μόνο αυτόν. Για την ακρίβεια, μια κρέμα χεριών παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση των άκρων μας, που όσο πλησιάζει ο χειμώνας πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.

Healthy hair: 3 πράγματα που θα απέφευγε να κάνει στα μαλλιά της μια δερματολόγος

Όλες ανεξαιρέτως οι επιδερμίδες (και οι ηλικίες) χρειάζονται υγρασία στην επιφάνειά τους, ώστε να παραμένουν ενυδατωμένες και υγιείς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να σου την στερήσουν, με το πιο σύνηθες αποτέλεσμα να αποτελεί την ξηροδερμία (στην καλύτερη) και στα σκασίματα / ξεφλουδίσματα ή και άλλους ερεθισμούς (στη χειρότερη). Ο πιο συνηθισμένος παράγοντας είναι, μεταξύ άλλων, το συχνό πλύσιμο των χεριών, που όλοι ανεξαιρέτως επαναλαμβάνουμε αρκετά μέσα στην ημέρα μας. Όλα τα παραπάνω επιδεινώνονται αν μιλάμε για πολύ ευαίσθητες ή για πιο ξηρές, τραχιές επιδερμίδες, που παρουσιάζουν εύκολα σκασίματα και ξεφλούδισμα.

Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα; 6 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία

Η κρέμα χεριών χαρίζει απαλότητα και εξαιρετική ενυδάτωση στα άκρα, μαλακώνει τις ξηρές περιοχές γύρω από τα νύχια που μπορεί να μετατραπούν σε αντιαισθητικά πετσάκια και παρωνυχίδες ενώ ταυτόχρονα αρωματίζει την επιδερμίδα. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο χρήσιμη είναι όλο τον χρόνο και όχι μόνο τον χειμώνα ή τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. Επιπλέον, μια κρέμα μπορεί να λειτουργήσει και ως αναπλαστική, στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ξηρότητας.

Extra tip: Προσπάθησε να μην πλένεις με καυτό ή πολύ ζεστό νερό τα χέρια σου, όσο απολαυστικό και να είναι. Κι αυτό γιατί αφαιρούνται όλα τα απαραίτητα λιπίδια που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωσή της καθημερινά, με αποτέλεσμα να επιταχύνεις την αφυδάτωσή τους.

Ανάμεσα στην πληθώρα κρεμών που κυκλοφορούν στην αγορά, εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε την κρέμα χεριών από τη Fresh Line, που χάρη στο ελληνικό βιολογικό λάδι ελιάς χαρίζει πλήρη ενυδάτωση, προστασία, λείανση και διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, περιέχει βούτυρο καριτέ που αποκαθιστά την ελαστικότητα και προστατεύει το δέρμα από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς και έλαιο αβοκάντο που μαλακώνει το δέρμα και ανακουφίζει από την ξηρότητα. 

Το καλύτερο; Θα τη βρεις δώρο στο τεύχος του Shape που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα σε δύο λαχταριστά αρώματα για να επιλέξεις το αγαπημένο σου: βανίλια - καραμέλα ή ρόδι. Μην το χάσεις!

shape

shape

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i