To σούπερ σημαντικό step που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ πριν το λούσιμο

Αν θες λαμπερά, υγιή μαλλιά σαν κομμωτηρίου, μην ξεχνάς ποτέ το συγκεκριμένο haircare βήμα.

hair iStock

Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να συντρέχουν ταυτόχρονα, μερικών εκ των οποίων είναι η εντατική περιποίηση, τα σωστά προϊόντα αλλά και τα γονίδια, καλώς ή κακώς. Δεν είναι όμως ΜΟΝΟ αυτά. Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν οι hair stylists και τα μαλλιά μας λάμπουν κάθε φορά μετά από μια επίσκεψή μας στο κομμωτήριο, διαβάζεις το σωστό άρθρο. Φυσικά και βοηθάει το έμπειρο χέρι του κομμωτή σου, αλλά ένα από πιο σημαντικά πράγματα για να δείχνουν υγιή και υπέροχα είναι η προετοιμασία πριν το λούσιμο - και φυσικά, το ίδιο το λούσιμο των μαλλιών.

5 λάθη που κάνεις με τη χρήση του σαμπουάν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Ποιο είναι λοιπόν το #1 βήμα που δεν παραλείπουν ποτέ οι κομμωτές - και καλό είναι να μην ξεχνάς ούτε εσύ; Η περιποίηση του τριχωτού, που περιλαμβάνει απολέπιση αλλά και ελαφρύ μασάζ.

Αναλυτικότερα, τo scalpcare είναι η νέα τάση στην περιποίηση μαλλιών, που δεν είναι μια απλή μόδα. Επιβάλλεται να του δίνουμε την προσοχή που του αρμόζει αν θέλουμε να έχουμε υγιή μαλλιά που ακτινοβολούν λάμψη. Επομένως, μια ήπια απολέπιση με ειδικό sculp scrub είναι απαραίτητη σχεδόν κάθε βδομάδα, έτσι ώστε να καθαρίσεις καλά και επαρκώς το τριχωτό και να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα και προϊόντα styling που πολλές φορές παραμένουν και επιβαρύνουν την τρίχα. Παράλληλα, το μασάζ με το ειδικό εργαλείο scalp massage ή και με τα δάχτυλα θα ευνοήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα όχι μόνο να σε ανακουφίσει αλλά και να βελτιώσει την υγεία του τριχωτού - με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση, και άρα γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας.

Ρυτίδες στον λαιμό: Τι τις προκαλεί και πώς αντιμετωπίζονται;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i