5 body scrubs που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις βελούδινη επιδερμίδα

Δες τις επιλογές της beauty editor σε body scrubs.

body iStock

Μπορεί πολλές από εμάς να δίνουμε περισσότερη σημασία στην απολέπιση του προσώπου, όμως η απολέπιση σώματος είναι εξίσου σημαντική και οφείλουμε να επενδύουμε χρόνο και σε αυτή. Σημαντικό ρόλο παίζουν φυσικά τα body scrubs, που μας βοηθούν να αποκτήσουμε τη βελούδινη επιδερμίδα που ονειρευόμαστε.

Αρχικά να πούμε ότι, η απολέπιση ολόκληρου του σώματος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, εξομαλύνει την υφή του αλλά και ταυτόχρονα κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα αλλά και στις ραγάδες. Επιπλέον, με την απολέπιση αποκτάς λεία και βελούδινη επιδερμίδα ακριβώς επειδή έχουν αφαιρεθεί όλοι οι ρύποι που κάνουν την όψη του δέρματος να δείχνει θαμπή, ενώ παράλληλα εμποδίζουν τη δράση των ενυδατικών προϊόντων που απλώνεις συχνά μετά το ντους. Με λίγα λόγια, όσες κρέμες σώματος κι αν φορέσεις, αυτές δεν μπορούν να δράσουν αν δεν έχεις προετοιμάσει σωστά το σώμα σου μέσω των scrubs.

Όλα τα (σωστά) steps περιποίησης για ενυδατωμένα χείλη ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα

Επίσης, έχε στο μυαλό σου ότι όταν κάνεις απολέπιση, αυξάνεις την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών που εφαρμόζεις στην περιοχή (βλ. κρέμες, λάδια κλπ). Στα συν, ότι αυτή η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αποκαλύπτει ένα πολύ απαλό δέρμα.

Note: Απόφυγε να κάνεις scrub αν έχεις ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα, σπυράκια / κάποια άλλη δερματοπάθεια ή αν ξυρίστηκες μόλις. Η απολέπιση θα επιδεινώσει την κατάσταση οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να σου περάσει η όποια ευαισθησία - και καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου πριν κάνεις το οτιδήποτε στο δέρμα σου.

Τι είναι οι ραγάδες και η σωστή πρόληψη/αντιμετώπισή τους

Δες τα 5 πιο αγαπημένα μας body scrubs:

Almond Shower Scrub, L'Occitane

Almond Shower Scrub, L'Occitane

Αφρόλουτρο απολέπισης για το ντους εμπλουτισμένο με αμυγδαλέλαιο και πούδρα από κέλυφος αμυγδάλου, που "λιώνει" στο δέρμα για να καθαρίσει και να απολεπίσει ευγενικά, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα. Χαρίζει επιδερμίδα απαλή, λεία και υπέροχα αρωματισμένη με το φρέσκο, λεπτό άρωμα των ανθών αμυγδαλιάς.

Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub, Intermed

Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub, Intermed

Scrub σώματος που χάρη στη διεισδυτική του δράση, τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα εκ των έσω, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αναπλάθοντας το δερματικό ιστό. Η μοναδική του σύνθεση από εκχυλίσματα βοτάνων και δερμοτονωτικές βιταμίνες, ενισχύεται από την έντονη απολεπιστική δράση του αμυγδάλου και της Luffa, χαρίζοντας έτσι στο δέρμα απαράμιλλη λάμψη και ευεξία.

Aphrodite Slimming Sea Salt (Anti-cellulite), Fresh Line

Aphrodite Slimming Sea Salt (Anti-cellulite), Fresh Line

Αντικυτταριδικό απολεπιστικό σώματος με ένα μοναδικό συνδυασμό από θαλασσινό αλάτι, πλούσια φυτικά λάδια και αιθέρια έλαια, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση, τη σύσφιξη και την τόνωση του θαμπού δέρματος, αφήνοντάς το λείο, απαλό και αναζωογονημένο. 

Body Desserts Scrub Σώματος Sweet Lollipop, Organic Shop

Body Desserts Scrub Σώματος Sweet Lollipop, Organic Shop

Κρέμα απολέπισης κατάλληλη για όλο το σώμα. Καθαρίζει και αποτοξινώνει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την απαλή και λαμπερή. Μετά την απολέπιση, το δέρμα είναι ανανεωμένο και έτοιμο να δεχθεί όποια ενυδατική κρέμα και να την απορροφήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να είναι πιο απαλό και λαμπερό.

Infinity Sugar Peeling (vegan), Yokaba

Infinity Sugar Peeling (vegan), Yokaba

Απολεπιστικό σώματος, ποδιών και χεριών με κόκκους από μαύρη ζάχαρη και φραγκοστάφυλο. Με φρέσκο, αναζωογονητικό και χαλαρωτικό άρωμα Aperol Sptritz, αφαιρεί αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ενώ καθαρίζει, τονώνει και λειαίνει το δέρμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i