Αυτές είναι οι μοναδικές συμβουλές περιποίησης για λαμπερή επιδερμίδα

Διάβασε ποια είναι τα πέντε beauty tips για άψογη και λαμπερή επιδερμίδα.

skin Splash News / Ideal Image

Ο δρόμος για μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα είναι πιο εύκολος απ' ό,τι φαίνεται - αυτό ισχύει τουλάχιστον αν ακολουθείς τακτικά και εντατικά μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, μένοντας πιστή σε αυτή. Και όταν λέμε "ρουτίνα", δεν εννοούμε απαραίτητα μια 10 step Korean routine, με χιλιάδες προϊόντα που σε μπερδεύουν και βαραίνουν το δέρμα. 

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά tips που έχουμε δοκιμάσει κι εμείς και προσφέρουν εγγυημένα πιο λαμπερό αλλά και υγιές δέρμα. 

Δες και αυτό: 10 σαμπουάν αναδόμησης για τα ταλαιπωρημένα, θαμπά μαλλιά που χρειάζονται θρέψη

#1. Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου πρωί και βράδυ

Καλό είναι να σου γίνει συνήθειο να εφαρμόζεις μια καλή ενυδατική στο πρόσωπο (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του) τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Αν μάλιστα το κάνεις αμέσως μετά τον καθαρισμό ή το μπάνιο σου, συνδυάζοντάς το με την περιποίηση του σώματος με ένα απαλό body butter, το προϊόν θα δράσει ακόμα καλύτερα καθώς η επιδερμίδα θα είναι ακόμα νωπή. 

#2. Μην ξεχνάς το serum

Το serum είναι απαραίτητο για την επιδερμίδα, μιας και δρα πιο στοχευμένα σε αυτή αλλά και στις ανάγκες που μπορεί να έχεις. Μαζί με την ενυδατική συνιστά το απόλυτο duo για την ενυδάτωση και τη λάμψη της. Μην παραλείπεις επίσης να το εφαρμόζεις και στον λαιμό - κανονική ποσότητα προϊόντος, και όχι μόνο ό,τι περισσεύει από την επάλειψή του στο πρόσωπο.

#3. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Αυτή αποτελεί μια από τις πιο SOS συμβουλές. Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό, ακόμα και τις ημέρες που έχει συννεφιά, αφού έτσι προλαμβάνουμε τη φωτογήρανση. Απόφυγε να αρκεστείς στους δείκτες SPF που μπορεί να έχει η ενυδατική ή το foundation σου και εφάρμοσε ένα αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον 30 SPF μετά την ενυδατική σου και πριν το μακιγιάζ.

#4. Φρόντιζε να κάνεις καλό ντεμακιγιάζ

Μια από τις πιο πολύτιμες συμβουλές - μετά από αυτήν του αντηλιακού. Όταν δεν αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ και μένεις με αυτό καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα υπολείμματα makeup αλλά και όλοι οι ρύποι που έχουν συγκεντρωθεί στο δέρμα σου φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους ανεπιθύμητα σπυράκια και θαμπάδα. Προτείνουμε να βάλεις στη ρουτίνα σου το double cleansing (διπλό καθαρισμό), που σου εξασφαλίζει 100% καθαρή επιδερμίδα απαλλαγμένη από μακιγιάζ.

Το viral video που θα σε πείσει να μην αμελήσεις ποτέ ξανά τον διπλό καθαρισμό προσώπου

#5. Προσοχή στα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ

Είναι λογικό ότι όλα τα πινέλα και beauty blenders που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτήρια, τα οποία εναποτίθενται στο δέρμα μας - εφόσον δεν τα καθαρίζουμε.

Γι' αυτό και είναι σημαντικό να τα πλένεις συχνά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρεις μικρόβια και ρύπους στην επιδερμίδα σου - γεγονός που μπορεί να προκαλέσει από ακμή μέχρι διάφορες μολύνσεις. Μην απορείς αν εμφανίζεις σπυράκια χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος - σκέψου μόνο πόσο καιρό έχεις να πλύνεις τα πινέλα σου.

Πώς να καθαρίσεις σωστά το σφουγγαράκι μακιγιάζ (aka beauty blender)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i