Το viral video που θα σε πείσει να μην αμελήσεις ποτέ ξανά τον διπλό καθαρισμό προσώπου

Και θα σε κάνει να βάλεις για λίγο στην άκρη τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

skin iStock

Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, το double cleansing είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου, ώστε να δατηρείται απόλυτα καθαρή και υγιής. Και ως γνωστόν, μια υγιής επιδερμίδα ακτινοβολεί λάμψη ενώ σπάνια "υποφέρει" από ακμή, μικρά σπυράκια και άλλες ευαισθησίες που μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους.

Δες εδώ: Καθαρισμός προσώπου: Τα 3 βασικά λάθη που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο πρόσωπο

Παρ' όλα αυτά, είναι πολλές οι γυναίκες που αμελούν τον διπλό καθαρισμό, περιοριζόμενες απλά σε ένα πλύσιμο του προσώπου τους κάθε βράδυ, ή στο ντεμακιγιάζ με ένα νερό micellar, με στόχο να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους. Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο κακό μπορεί να κάνει στο πρόσωπό σου αυτή η τακτική, αφού, δυστυχώς, από μόνο του το νερό micellar ή ένα cleansing gel δεν αρκούν για να καθαρίσουν επαρκώς η επιδερμίδα και οι πόροι της.

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

Καταρχάς, με τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν, "λιώνουν" τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό γιατί δεν αρκεί μόνο ένα "πέρασμα" με σαπούνι ή με λοσιόν ντεμακιγιάζ. Πολύ περισσότερο, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο δεν αρκεί σε καμία περίπτωση να αφαιρείς το makeup με τα ειδικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, τα οποία μόνο βοηθητικό ρόλο οφείλουν να έχουν στην όλη διαδικασία.

Δες κι εδώ: Double Cleansing: 5 tips για τον διπλό καθαρισμό που πρέπει να γνωρίζεις για να γίνει σωστά

Τι θα συμβεί όμως στο δέρμα σου αν μείνεις μόνο στο ένα από τα δύο βήματα;

Το παρακάτω, παραστατικό βίντεο θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις απόλυτα τι συμβαίνει όταν δεν ακολουθείς τον διπλό καθαρισμό κάθε βράδυ. Συγκεκριμένα, δείχνει τους "πόρους" μιας φράουλας, που καθαρίζονται από κρέμα απλά με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ: τα υπολείμματα της κρέμας δεν αφαιρούνται αποτελεσματικά, και παραμένουν στους "πόρους", όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους δικούς δικούς μας πόρους όταν αρκούμαστε στο ντεμακιγιάζ με μαντηλάκια ή με ένα μόνο προϊόν.

Δες επίσης: 4 εναλλακτικές λύσεις για φυσικό μπότοξ στο σπίτι

Tip: Ο διπλός καθαρισμός καλό είναι να γίνεται ακόμα και τις ημέρες που δεν είσαι βαμμένη και φοράς απλά το αντηλιακό σου. Και αυτό γιατί και τα αντηλιακά μπορεί να φράξουν τους πόρους λόγω της βαριάς, σε πολλές περιπτώσεις, σύνθεσής τους και να προκαλέσουν σπυράκια, αν δεν αφαιρεθούν σωστά στο τέλος κάθε ημέρας.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i