Διπλοσάγονο | 5 σπιτικές θεραπείες που κάνουν δουλειά!

Τις δοκιμάσαμε και είδαμε διαφορά στο διπλοσάγονο! Ξεκίνα και εσύ και απαλλάξου από το αντιαισθητικό πρόβλημα.

diplosagono istock

Θέλεις να απαλλαγείς από το διπλοσάγονο; Οι παρακάτω σπιτικές θεραπείες θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος και να κάνεις το πηγούνι σου πιο σφριγηλό και νεανικό. 

Προγούλι ή Διπλοσάγονο;

Το προγούλι οφείλεται στη συσσώρευση λιπώδους ιστού κάτω από το πηγούνι και το λαιμό, προκαλώντας ένα ενοχλητικό αισθητικό πρόβλημα σε γυναίκες και άντρες. Αποτελεί τοπικό πάχος και ίσως να μη μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια μίας περιόδου ισορροπημένης διατροφής και έντονης σωματικής άσκησης.

Συνήθως προκαλείται από την κακή διατροφή (π.χ. ζάχαρη, αλάτι, λιπαρά, αλκοόλ), την έλλειψη σωματικής άσκησης, την καθιστική ζωή, το κάπνισμα, τις ορμονικές αλλαγές, την κληρονομικότητα και τη δυσανεξία σε τροφές π.χ. γλουτένη.

Το διπλοσάγονο προκαλείται από σημαντική χαλάρωση των ιστών του δέρματος  λόγω γήρανσης καθώς και από συσσώρευση λίπους, δίαιτες εξπρές, κληρονομικότητα. 

Ο λαιμός δείχνει την ηλικία! Μην τον παραμελείς!

5 σπιτικές θεραπείες για το διπλοσάγονο

Μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα με 5 θεραπείες στο σπίτι, όπως:

1. Τσίχλα

Η τσίχλα είναι μια φυσική λύση για το διπλοσάγονο. Πρώτα απ 'όλα, εμπλέκει τους μυς γύρω από το στόμα, τα μάγουλα και το λαιμό. Επιπλέον, προκαλεί αίσθημα κορεσμού όπως διαπίστωσε μελέτη, με αποτέλεσμα να αποφεύγεις να τρως ανθυγιεινά σνακ.

Έτσι, το μάσημα ενισχύει τους μυς του προσώπου και σε βοηθά να χάνεις το περιττό βάρος γύρω από το πρόσωπο.

2. Gua Sha

Το Gua Sha είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για το πρόσωπο που συμβάλει στη μικροκυκλοφορία και κατανέμει την αιματική ροή στο πρόσωπο και το λαιμό, ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου και τονώνει τους μυς. Κατά συνέπεια, βοηθά στο να μειωθεί το διπλοσάγονο.

Εκτός από το Gua Sha, τα εργαλεία προσώπου σε συνδυασμό με παλμική δόνηση και led φως (κόκκινο για αντιγήρανση) μπορούν να δώσουν σημαντικά αποτελέσματα.

3. Μασάζ με έλαια

Το μασάζ στην περιοχή του λαιμού και του διπλοσάγονου με έλαια όπως το ελαιόλαδο και το έλαιο φύτρων σιταριού βοηθά στην ανακατανομή του υποδόριου λίπους, συσφίγγοντας το δέρμα. Ως αποτέλεσμα, το διπλοσάγονο μειώνεται σημαντικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα έλαια, πλούσια σε αντιοξειδωτικά που κάνουν αντιγήρανση.

4. Μασάζ με βιταμίνη Ε

Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε είναι χρήσιμα όταν έχεις διπλοσάγονο λόγω της χαλάρωσης του δέρματος που προκαλείται από τη γήρανση. Το μασάζ με βιταμίνη Ε βοηθά το δέρμα σου να βελτιώσει την ελαστικότητά του, να γίνει πιο σφριγηλό και τονωμένο και να αποτρέψει τις εξωτερικές βλάβες. Επίσης, κάνε μασάζ στον λαιμό σου με κατεύθυνση προς τα πάνω για να μειώσεις τις ρυτίδες και το διπλοσάγωνο.

5. Μάσκες προσώπου

Οι μάσκες προσώπου με συστατικά όπως μέλι, ασπράδι αυγού και γάλα συσφίγγουν το δέρμα και κάνουν το περίγραμμα του σαγονιού πιο ορατό. Άλλες μάσκες που έχουν γλυκερίνη, μία ουσία που ενυδατώνει το δέρμα, οι μάσκες με καφέ συμβάλλουν στην καύση λίπους στο διπλοσάγονο και οι μάσκες πράσινου τσαγιού μειώνουν τη χαλάρωση της επιδερμίδας.

Χαλάρωση λαιμού: Οι εξειδικευμένες κρέμες αντιγήρανσης για τον λαιμό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i