3 πολύτιμα tips από τους makeup experts για νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα κάθε μέρα

Απόκτησε φρέσκια όψη στο βλέμμα σε χρόνο dt.

skin iStock

Είναι αλήθεια ότι το βλέμμα μας δεν καθρεφτίζει μόνο τη διάθεση και τα συναισθήματά μας, αλλά και το πόσο κουρασμένοι είμαστε, το πόσες ώρες έχουμε κοιμηθεί ή αν έχουμε ξενυχτήσει, κλπ. Και καμία κοπέλα δεν δείχνει φρέσκια και δροσερή αν της λείπει ύπνος, αν έχει puffy eyes ή μαύρους κύκλους, ή αν το έχει παρακάνει με τα φρύδια της. Ναι, τα φρύδια παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο σε ένα πρόσωπο συνολικά, και ιδίως στο πώς φαίνονται τα μάτια μας.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips που ακολουθούν και οι πιο έμπειροι makeup artists, και που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις το βλέμμα σου πραγματικά λαμπερό.

4 αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ακμής

Ποια είναι αυτά;

#1. Τα φρύδια 

Τα πλούσια φρύδια χαρίζουν ένα πολύ νεανικό και ταυτόχρονα σύγχρονο vibe στην εμφάνισή σου, ενώ αναδεικνύουν τέλεια τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα κορίτσια με πυκνά φρύδια δείχνουν όντως πολύ νεότερα. Γι' αυτό και, πάγια τακτική όλων των makeup artists παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι, να βάφουν αρκετά τα φρύδια των μοντέλων, αλλάζοντας πολλές φορές εντελώς το σχήμα τους σε πιο παχύ και μεγάλο. Επιπλέον, χρησιμοποιούν brow gels και άλλα προϊόντα φρυδιών για να τα ανασηκώσουν και να μιμηθούν το εφέ των laminated brows, που χαρίζει ακόμα πιο νεανική όψη. Ίσως είναι και η πρώτη κίνηση που θα κάνει ένας έμπειρος makeup artist ξεκινώντας να βάφει μια γυναίκα.

Beauty Editor's tip: Προσπάθησε να μην τα παραβγάζεις, καθώς τα λεπτά φρύδια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από τη μόδα. Πέρα από τα trends όμως, είναι γεγονός ότι τα λεπτά φρύδια "αγριεύουν" το πρόσωπο και προσθέτουν χρόνια. Αν το παράκανες με το τσιμπιδάκι ή αν απλά τα φρύδια σου δεν μεγαλώνουν άλλο, γέμιζέ τα με ένα μολύβι φρυδιών ή σκιά για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πες "αντίο" στην κυτταρίτιδα και στη χαλάρωση: Δοκίμασε τις 5 καλύτερες κρέμες σύσφιξης σώματος

#2. Λάμψεις στα μάτια

Είναι γνωστό πλέον ότι οι έμπειροι μακιγιέρ χρησιμοποιούν πολύ το highlighter στο πρόσωπο για διάφορους σκοπούς: να δώσουν φως σε σκοτεινά σημεία, να σμιλέψουν, να δημιουργήσουν γωνίες ή όγκο. Βάλτο στο μακιγιάζ σου, εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα στο κέντρο του βλεφάρου ή στην εσωτερική γωνία των ματιών, για έξτρα φωτεινότητα. Αυτό θα κάνει τα μάτια να δείξουν πιο ξεκούραστα στη στιγμή. Αν πάλι δεν είσαι fan του highlighter και θες ένα πιο φυσικό φινίρισμα, προτίμησε να "παίξεις" με ένα διάφανο lip gloss που θα εφαρμόσεις στα βλέφαρα αντί για σκιά (ή και στο τόξο των φρυδιών). Αυτή η κίνηση θα χαρίσει στο look σου ένα νεανικό αποτέλεσμα άμεσα και θα σε κάνει να δείχνεις "κοριτσάκι".

Extra tip: Στην εσωτερική γωνία των ματιών ταιριάζει εξίσου ωραία και ένα shimmery μολύβι ματιών που δίνει παρόμοια λάμψη.

#3. Το κόλπο με το λευκό μολύβι

Από τα πιο κλασικά tricks, αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ότι το λευκό μολύβι στο εσωτερικό των ματιών όχι μόνο κάνει το βλέμμα πιο ξεκούραστο, αλλά επιπλέον δείχνει πιο μεγάλο το σχήμα τους. Οι makeup artists πλέον εφαρμόζουν κι άλλα φωτεινά χρώματα, όπως το μπεζ, το γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο, το μπεζ ή το απαλό μωβ για να πετύχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i