Πες "αντίο" στην κυτταρίτιδα και στη χαλάρωση: Δοκίμασε τις 5 καλύτερες κρέμες σύσφιξης σώματος

Η περιποίηση του σώματός μας συνιστά μια ένδειξη αυτοφροντίδας και αγάπης προς τον εαυτό.

body iStock

Η εμφάνιση (λίγης ή περισσότερης) κυτταρίτιδας και χαλάρωσης στο γυναικείο σώμα είναι απολύτως φυσιολογική σε όλες μας ανεξαιρέτως, και μάλιστα μπορεί να συμβεί και σε σχετικά νεαρή ηλικία. Παρ' όλα αυτά, είναι πολλές οι γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την όψη της και να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο λεία και σφιχτή επιδερμίδα, απαλλαγμένη όσο γίνεται από την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ενοχοποιήσουμε τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα, όμως την ίδια στιγμή είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να θέλει να περιποιηθεί το σώμα της όπως επιθυμεί, μιας και ούτως ή άλλως το bodycare είναι μία από τις κύριες ενδείξεις αυτοφροντίδας, που δεν έχει να κάνει μόνο με επιφανειακούς λόγους.

Κυτταρίτιδα - χαλάρωση: Γιατί το dry brushing είναι η ιδανική τεχνική για να τα αντιμετωπίσεις

Το υγιεινό lifestyle, η ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική συνιστούν σημαντικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν αισθητά στο να καταπολεμήσεις ή να βελτιώσεις την όψη της κυτταρίτιδας και να αποκτήσεις το σφιχτό σώμα που ονειρεύεσαι. Υπάρχει ωστόσο και μια μικρή κίνηση που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα λίγο πριν κοιμηθείς (ή το πρωί μετά το ντουζ), που θα κάνει τη διαφορά στο σώμα σου - πάντα σε συνδυασμό με τον υγιεινό τρόπο ζωής που ελπίζουμε ότι ακολουθείς. 

Στην αγορά θα βρεις στοχευμένες κρέμες που βοηθούν στη σύσφιξη, στη βαθιά θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθώς και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Επίλεξε τη δική σου αγαπημένη μέσα από μια πληθώρα προϊόντων που κυκλοφορούν, και που έχουν και απολαυστικό άρωμα για να κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο ευχάριστη.

Τα body mists είναι η νέα εμμονή των beauty girls: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας

Tip: Άπλωσε την κρέμα σε στεγνό δέρμα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου ώστε να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το ελαφρύ μασάζ σε συνδυασμό με τη βαθιά θρέψη που χαρίζει μια κρέμα θα κάνουν την επιδερμίδα σου σούπερ απαλή, ενυδατωμένη, με αισθητή βελτίωση της χαλάρωσης σταδιακά. Σημαντική προϋπόθεση βέβαια είναι να ακολουθείς μια εντατική ρουτίνα καθημερινά και να μην την εφαρμόζεις μια στο τόσο. 

Body Firming Lotion Q10plus, Nivea

Body Firming Lotion Q10plus, Nivea

Η συσφιγκτική λοσιόν σώματος NIVEA, έχει εμπλουτιστεί με δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά: Q10 και Βιταμίνη C. Η βελτιωμένη σύνθεση συσφίγγει και βελτιώνει ορατά την ελαστικότητα της επιδερμίδας σε 10 ημέρες ενώ οι περιποιητικές της ιδιότητες ενυδατώνουν την επιδερμίδα για 48 ώρες.

Body Firming Extra Firming Cream, Clarins

Body Firming Extra Firming Cream, Clarins

Απαλή κρέμα σώματος εμπλουτισμένη με βιολογικά ενεργά φυτικά συστατικά συσφίγγει την επιδερμίδα και αναδιαμορφώνει ορατά τη σιλουέτα.

Arkeskin Γαλάκτωμα Σώματος, Lierac

Arkeskin Γαλάκτωμα Σώματος, Lierac

Με σύνθεση από 93% συστατικά φυσικής προέλευσης, το Γαλάκτωμα Σώματος για την Εμμονόπαυση διορθώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης στο δέρμα: ξηρότητα, απώλεια σφριγηλότητας και τονικότητας. Ειδικά σχεδιασμένη για τις γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, η θρεπτική υφή της γίνεται ένα με την επιδερμίδα αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση αναζωογόνησης αμέσως μετά την εφαρμογή. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα και τον τονικότητά της, είναι διαρκώς θρεμμένη και πιο άνετη.

Rose Pepper Κρέμα Σύσφιξης Σώματος, Apivita

Rose Pepper Κρέμα Σύσφιξης Σώματος, Apivita

Η κρέμα σύσφιξης και αναδιαμόρφωσης σώματος περιέχει συσφικτικά και ενυδατικά συστατικά όπως έγχυμα αγγινάρας για αποσυμφόρηση, πράσινο καφέ, κισσό και σεντέλα για μείωση πόντων και τοπικού πάχους, ενυδατικό σύμπλεγμα με ελληνικό θυμαρίσιο μέλι, έλαιο αμυγδάλου, προβιταμίνη Β5, μενθόλη, αλλαντοϊνη, αλλά και αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου, αγριοκυπάρισσου και μαύρου πιπεριού. Καταπολεμά το τοπικό πάχος σε γοφούς, μηρούς και μέση, και τη κυτταρίτιδα, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο, δροσερό και ελαφρά αρωματισμένο. Το νερό του προϊόντος έχει αντικατασταθεί με έγχυμα από τσάι του βουνού. 

Vinosculpt Lift & Firm Body Cream, Caudalie

Vinosculpt Lift & Firm Body Cream, Caudalie

Κρέμα σώματος εμπλουτισμένη με πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού και συσφιγτικό εκχύλισμα Ίριδας που υπόσχεται τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας σε χέρια, στήθος, στομάχι και γλουτούς σε ένα μήνα χρήσης. Το δέρμα είναι απαλό, τονωμένο και ορατά πιό σφιχτό ενώ το βιολογικό shea butter το διατηρεί ενυδατωμένο και ελαστικό. Η κρεμώδης υφή της απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας ενώ αρωματίζει το δέρμα με απαλές νότες πορτοκαλιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i