Eye lift trick: Πέτυχε θεαματικό εφέ ανόρθωσης ματιών με μόλις μια σκιά

Κανένα νυστέρι, μόλις ένα προϊόν μακιγιάζ.

eyes iStock

Τα χρόνια ενός ανθρώπου φαίνονται από τα μάτια, λέει ένα παλιό ρητό. Κι ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να γενικεύσουμε, μιας και το πώς θα γεράσει ο κάθε άνθρωπος και πού ακριβώς θα φανεί στο πρόσωπο είναι εντελώς υποκειμενική υπόθεση, υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας στην παραπάνω θεώρηση. Πράγματι, το βλέμμα μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο πιο νεανικό ή όχι, γι΄αυτό εξάλλου οι ειδικοί επιμένουν να φροντίζουμε την περιοχή των ματιών από νωρίς. 

3 πολύτιμα tips από τους makeup experts για νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα κάθε μέρα

Έτσι, μαύροι κύκλοι, δυσχρωμίες, πρηξίματα, ρυτίδες και λεπτές γραμμές είναι λογικό να εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν ωστόσο τρόποι να αντιμετωπιστούν και να βελτιωθεί η όψη τους. Και αν η χαλάρωση αλλά και οι γραμμές στο πόδι της χήνας είναι η δική σου ανησυχία, υπάρχει ευτυχώς ένα εύκολο hack μακιγιάζ που μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από το πρόσωπο και να κάνει τα μάτια να δείχνουν ξεκούραστα, αφού δημιουργεί ένα εφέ ανόρθωσης. Εμείς ξετρυπώσαμε μερικές πανεύκολες κινήσεις που μπορείς να κάνεις με μόνο σου όπλο τη... σκιά ματιών. Κανένα νυστέρι, μόλις ένα προϊόν μακιγιάζ.

Preventative Botox: Είναι αναγκαίο (και ασφαλές) το botox για προληπτικούς λόγους; Οι ειδικοί απαντούν

Για αρχή, να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο eye shadow hack είναι ιδανικό και για κουκουλωτά μάτια, καθώς έχει την ιδιότητα να τα "ανοίγει" και να τα κάνει να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά, άρα και πιο... τραβηγμένα. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επιλέξεις μια σκιά σε ανοιχτό καφέ ή bronze, μια απόχρωση που θα πρέπει να φαίνεται σχετικά φυσική στην επιδερμίδα σου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να την εφαρμόσεις κυρίως στην εξωτερική γωνία των ματιών και σε ανοδική φορά, δίνοντας έμφαση κυρίως στις γωνίες και όχι σε ολόκληρο το καπάκι του βλεφάρου. Αυτό ακριβώς το μικρό μυστικό είναι που θα κάνει τη διαφορά, αφού το χρώμα που είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο του ματιού, δίνει την εντύπωση των πιο αμυγδαλωτών ματιών.

Extra tip: Κάνε το ίδιο και με τη μάσκαρα, εφάρμοσέ τη δηλαδή κυρίως στις ακριανές βλεφαρίδες για να τις κάνεις να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες και να δείξουν πιο μακριές. Έτσι θα αποκτήσεις ένα "ελαφίσιο" βλέμμα, που με τη σειρά του συντελεί άψογα στο να δείξουν τα μάτια πιο ανορθωμένα.

Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i