Preventative Botox: Είναι αναγκαίο (και ασφαλές) το botox για προληπτικούς λόγους; Οι ειδικοί απαντούν

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το προληπτικό botox.

Botox

Το πώς θα επιλέξει κανείς να διαχειριστεί τις πρώτες λεπτές γραμμές είναι προσωπικό θέμα. Μερικές γυναίκες συμφιλιώνονται απόλυτα μαζί τους, άλλες ακολουθούν μια στοχευμένη skincare ρουτίνα για να τις απαλύνουν ενώ υπάρχουν κι εκείνες που προτιμούν μια δραστική, προληπτική θεραπεία για να μην επεκταθούν και γίνουν ακόμα πιο εμφανείς. 

Είναι γεγονός πάντως ότι, τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων (γυναικών και αντρών, αλλά κυρίως γυναικών) που καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού τους χειρουργού για να κάνουν botox προληπτικά.

3 πολύτιμα tips από τους makeup experts για νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα κάθε μέρα

Αναλυτικότερα, οι γιατροί αναφέρουν ότι πλέον τους επισκέπτονται στα ιατρεία τους γυναίκες που δεν έχουν πατήσει καλά καλά τα 20, ενώ έχουν παρατηρηθεί ακόμα και 18χρονες κοπέλες να ζητούν θεραπείες botox. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι, καταρχάς, κατά πόσο είναι αναγκαίο το botox από τόσο μικρή ηλικία και, κατά δεύτερον, πόσο αποτελεσματικό είναι για τη νεανική επιδερμίδα.

Barbie Botox: Ποια είναι αυτή η μορφή botox που έχει κάνει θραύση στο TikTok;

Τι λένε οι ειδικοί:

Πολλοί είναι οι ειδικοί στον χώρο της ομορφιάς που είναι αντίθετοι στο προληπτικό botox θεωρώντας το μια ανούσια διαδικασία. Και δεν αντιτίθενται σε αυτό μόνο για ηθικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να μεγαλώνει φυσιολογικά και να τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Αυτό που υποστηρίζουν κατά βάση είναι ότι όταν επιλέγεις το botox για προληπτικούς λόγους, επεμβαίνεις και παραλύεις τον μυ πριν καν ακόμα σχηματιστεί η ρυτίδα, πριν καν αποκτήσει την τάση να "σπάσει". Επεμβαίνεις επομένως και θες να "θεραπεύσεις" ένα πρόβλημα που δεν έχει προλάβει να προκύψει.

4 εναλλακτικές λύσεις για "φυσικό" μπότοξ στο σπίτι

Ένας ακόμα πιο σοβαρός λόγος που τους βρίσκει αντίθετους είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, ο οργανισμός μπορεί να αποκτήσει ανοσία στην νευροτοξίνη, τη βασική ουσία που χορηγείται στον μυ για να "παγώσει". Πράγμα που σημαίνει ότι, όντας ο οργανισμός ανθεκτικός σε αυτήν, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην αντιδρά μετά από χρόνια εφαρμογής της. Αν επομένως ξεκινήσει κάποιος το botox από τα 20 του, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτό δεν θα "πιάνει" μετά τα 30. Και τι απομένει να κάνει κανείς στη συνέχεια;...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i