Skin detox μετά τις διακοπές του Πάσχα: Πώς θα το κάνεις σωστά

Το detox που χρειάζεσαι απαραιτήτως για λεία, βελούδινη επιδερμίδα.

Crystal Skin iStock

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που ωφελεί πολύ τον ανθρώπινο οργανισμό, και οφείλουμε να την κάνουμε πού και πού για να δούμε σημαντική βελτίωση στα πάντα, σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Η αποτοξίνωση ωστόσο δεν αφορά μόνο τη διατροφή ή το κάπνισμα και άλλες "κακές" συνήθειες: αφορά εξίσου και την επιδερμίδα μας, που πρέπει επίσης να προσέχουμε αν θέλουμε να ακτινοβολεί υγεία και λάμψη.

Το hair oil για ενυδάτωση αλλά και αντηλιακή προστασία στα μαλλιά που πρέπει να δοκιμάσεις asap

Τι σημαίνει αρχικά skin detox;

Πρόκειται για έναν όρο που σχετικά πρόσφατα έγινε viral και δημοφιλής, κυρίως ανάμεσα στις beauty addicts. Αναφέρεται πρωτίστως στην απομάκρυνση όλων των βλαβερών, τοξικών ουσιών από την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, όπως οι ρύποι, η λιπαρότητα, η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται στους πόρους, αλλά και ενδεχομένως ορισμένα συστατικά που μπορεί να περιέχονται σε διάφορα καλλυντικά και να είναι ερεθιστικά για το δέρμα (βλ. για παράδειγμα σιλικόνες). Εξού και το clean beauty trend, με εντελώς "καθαρά" beauty products, έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις τελευταία.

Peach Fuzz nails: 5 ιδέες μανικιούρ στο χρώμα - εμμονή της χρονιάς

Πώς θα την κάνεις σωστά;

Η αποτοξίνωση δέρματος γίνεται τόσο με την τήρηση ορισμένων συνηθειών όσο και με την εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων. Υπάρχουν detox skincare προϊόντα για βαθύ, αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος αλλά και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες που επιτίθενται σε αυτό. Στην ουσία, τα detox προϊόντα δρουν επιφανειακά στην επιδερμίδα, αφού δεν αφαιρούν τοξίνες από αυτή, αλλά έχουν μεγάλη αξία αφού χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν τη διατηρούν καθαρή, υγιή και λαμπερή. Τέτοια είναι οι κρέμες και οι οροί που περιέχουν βιταμίνη C, νιασιναμίδη, βιταμίνη Β3 και Α (ρετινόλη), πολυφαινόλες, β-καροτένιο.

Επιγραμματικά, τα βήματα που προτείνουμε να ακολουθήσεις είναι τα παρακάτω:

#1. Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ και μην βαφτείς καθόλου για 2-3 μέρες.

#2. Δώσε σημασία στον καλό καθαρισμό στο σπίτι, δύο φορές την ημέρα. 

#3. Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Πολλή προσοχή όμως στο αντηλιακό κάθε πρωί.

#4. Ένταξε στην πρωινή ρουτίνα σου έναν ορό ή ενυδατική με βιταμίνη C, που έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρά μας και οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i