5 μύθοι της μόδας να διαγράψεις μια για πάντα αν θέλεις μια ενημερωμένη γκαρνταρόμπα

Για να μείνεις στην ιστορία ως στιλάτη δε χρειάζεσαι πολλά -αντιθέτως, μάλλον να αφαιρέσεις πρέπει. Και μόνο έτσι θα γίνεις ενσυνείδητη καταναλωτής.

τι να φορέσω για να φαίνομαι πιο ψηλή

H ντουλάπα των περισσότερων από εμάς περιέχει μεγαλύτερο αριθμό ρούχων από αυτών που φοράμε. Κάποια κομμάτια δε, είναι εκεί άθικτα, σε κάποιες περιπτώσεις και με τα ταμπελάκια ακόμα. Αυτό παλιότερα μπορεί να έμοιαζε με ένα πλεονέκτημα, να έχουμε κάποια ρούχα σαν εναλλακτική επιλογή. Σήμερα είναι τραγικό. 

Την ώρα που ο πλανήτης ζητά να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την γραμμή παραγωγής, την ώρα που η ίδια η μόδα αναζητά πηγές για βιώσιμη διαδικασία, τα επιπλέοντα ρούχα στην ντουλάπα δεν είναι πλέον πλεονέκτημα αλλά μειονέκτημα. Όχι μόνο για τον πλανήτη αλλά και για το στυλ μας.

Η Alyssa Beltempo, μια YouTuber που παρακολουθούμε καιρό, μέσα από τα βίντεό της, αυτή τη φορά καταπιάνεται με ένα αγαπημένο θέμα. Με τους μύθους που έχουμε γύρω από τη μόδα και αυτούς που πρέπει να διαγράψουμε για να βρούμε τόσο το στυλ μας όσο και το αποτύπωμά μας στην νέα εποχή, η οποία δεν αναζητά πληθώρα αλλά επιλεκτική ματιά και κοφτερό φινίρισμα.

Έτσι η Alyssa καταλήγει σε 6 μύθους που πρέπει να ξεχάσουμε:

  • Η φράση «δεν έχω τίποτα να φορέσω» είναι πιο παλιά κι από το αναλογικό τηλέφωνο. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι το «δεν ξέρω πώς να συνδυάσω τα ρούχα μου μεταξύ τους» ή «έχω πολλά κομμάτια στη ντουλάπα μου που δε φοριούνται πλέον». Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, κάνουμε ένα πολύ ωραίο ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα και τα συρτάρια μας και αυτομάτως βρίσκουμε τί θα φορέσουμε την επόμενη ημέρα.
  • Η φράση «αυτό δεν ταιριάζει σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας». Δεν υπάρχουν κανόνες βάσει ηλικίας αλλά βάσει προσωπικότητας και στυλ. Μόνο αυτά μπορούν να μας καθορίσουν τί θα φορέσουμε και τί όχι. Το ίδιο το σώμα μας που αλλάζει μέσα στα χρόνια μας οδηγεί στο ανάλογο styling καθώς και το πνεύμα μας. Ένα εκκεντρικό πνεύμα, αδέσμευτο δε θα περιοριστεί με τα χρόνια, αντιθέτως θα απογειώσει την εικόνα τους και αφήσει την πείρα να μιλήσει.

Δες περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i