Μπορεί η φωτοδυναμική θεραπεία να εξαφανίσει την ακμή;

Πρόκειται για μια σύγχρονη, ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία για την ακμή, κατάλληλη για όσους δε θέλουν ή δεν πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα.

this-is-what-total-relaxation-feels-like-picture-id925256690 Credit:PeopleImages

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάει ένα άτομο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακμής στην καθημερινότητα του. Συνήθως προσπαθεί να καλύψει τα σημάδια που τόσο ντρέπεται γι’ αυτά. Και πόσες φορές μπορεί να έχει ακολουθήσει κουραστικές θεραπείες που καταπόνησαν τον οργανισμό του; Θα ήταν πραγματικά σχεδόν μαγικό να απαλλαχθεί κάποιος  από την ακμή ανώδυνα και αποτελεσματικά, χωρίς ουλές ή σημάδια... Ή μήπως μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Φωτοδυναμική θεραπεία με laser κατά της ακμής

Η αλήθεια είναι ότι χάρη στη φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) μπορείς να αποκτήσεις το δέρμα που ονειρεύεσαι. Πρόκειται για μια σύγχρονη, ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία για την ακμή, κατάλληλη για όσους δεν θέλουν ή δεν πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα. Στη συγκεκριμένη θεραπεία ο δερματολόγος χρησιμοποιεί ένα σύγχρονο μηχάνημα που εκπέμπει μπλε και ερυθρό φως σε συγκεκριμένα και ασφαλή μήκη κύματος, εστιάζει στις προβληματικές περιοχές – σπυράκια, και αποδυναμώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την ακμή και «απενεργοποιεί» την έκκριση του σμήγματος.

Η φωτοδυναμική θεραπεία περιλαμβάνει δυο στάδια. Στο πρώτο στάδιο μια φωτοευαισθητοποιητική ουσία χορηγείται στον ασθενή τοπικά και προσλαμβάνεται από τα κύτταρα “στόχο” στο προβληματικό δέρμα. Στο δεύτερο στάδιο πραγματοποιείται η ενεργοποίηση της ουσίας αυτής, μέσω φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος που εκπέμπει το μηχάνημα.

Για ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση, οι δερματολόγοι συστήνουν τη φωτοδυναμική θεραπεία σε συνδυασμό με  συσκευή φωτός Laser που όχι μόνο υπόσχεται, αλλά εγγυάται λεία, απαλή επιδερμίδα χωρίς σημάδια και ουλές, επιταχύνοντας τη διαδικασία καταστολής των παραγόντων που προκαλούν την ακμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φωτοδυναμική θεραπεία κατά της ακμής με λέιζερ είναι η απάντηση στο πρόβλημα σου και θα στο εξηγήσουμε παρακάτω.

Γιατί είναι η ιδανική θεραπεία κατά της ακμής;

Αυτή η συνδυαστική θεραπεία στοχεύει και επιτυγχάνει την ελάττωση της έκκρισης του σμήγματος, τη μείωση του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και της αυξημένης κερατινοποίησης, τη μείωση της φλεγμονής και την επιπλέον αποδυνάμωση του βακτήριου P. Acnes, υπεύθυνου για την ακμή. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επιτάχυνση της αποκατάστασης των βαθιών ουλών και αλλοιώσεων, που σοβαρές μορφές ακμής όπως η κυστική, είναι πολύ πιθανόν να σου αφήσουν.

Πότε θα δεις αποτελέσματα;

Η φωτοδυναμική θεραπεία σε συνδυασμό με λέιζερ μπορεί να φέρει αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Παρόλα αυτά, χρειάζονται 4-8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων, ανάλογα την περίπτωση, για να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Ο ιδανικός αριθμός συνεδριών που απαιτείται για την επίτευξη του τελικού επιθυμητού αποτελέσματος εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ακμής και τον τύπο της, καθώς και την ανταπόκρισή της στη θεραπεία. Στο τέλος, το δέρμα σου θα είναι λείο και καθαρό και η αυτοπεποίθηση σου στα ουράνια.

Ποιος μπορεί να κάνει φωτοθεραπεία με laser;

Η φωτοθεραπεία με laser είναι μια μέθοδος που μπορούν να την επιλέξουν όλοι, από γυναίκες που βρίσκονται στην εγκυμοσύνη έως και άτομα που εκδηλώνουν ευαισθησία και αλλεργίες σε άλλες θεραπείες ακμής. Είναι απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική, δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης και δε σε περιορίζει από τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον κ. Χρήστο Στάμου, δερματολόγο, επικεφαλής της δερματολογικής κλινικής DERMADVANCE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i