Ποτέ ΜΗΝ κάνεις αυτά στο χρώμα των μαλλιών σου

Τα δύο σημαντικά don'ts που αφορούν το χρώμα των μαλλιών σου και δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Tips για μακριά μαλλιά

Πόσα γνωρίζεις για τα μαλλιά; Ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, πόσα γνωρίζεις για τη βαφή των μαλλιών; Είτε βάφεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο είτε μόνη στο σπίτι οφείλεις να γνωρίζεις κάποια dont's, ώστε να μην καταστρέψεις το χρώμα των μαλλιών σου. Τα κακά νέα είναι πως μέχρι τώρα μάλλον δεν τα ήξερες.

Η Kari Hill, celebrity colorist της L'Oréal Paris, αποθαρρύνει τις πελάτισσες της από δύο πολύ συχνά ατοπήματα: να επαναλάβουν τις ανταύγειες και να μεταμορφωθούν από μελαχρινές σε ξανθιές (και το αντίστροφο) σε μία επίσκεψη.

Ανταύγειες

«Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι πολλές φορές οι προηγούμενες ανταύγειες δεν χρειάζονται μερική βελτίωση αλλά ολοκληρωτική διόρθωση του χρώματος», λέει η Hill. «Χρειάζεται ένας ικανός και υπομονετικός κομμωτής ώστε να μη καταστρέψει τα μαλλιά της πελάτισσας του, ανοίγοντας ή σκουραίνοντας τα, ενώ παράλληλα πλησιάζει το επιθυμητό χρώμα». Η Hill εξηγεί πως για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνος, οπότε προετοίμασε τον εαυτό σου για πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Απότομη αλλαγή χρώματος

Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να θυμάσαι: «Aν βάφεις τα μαλλιά σου σκούρα, κόκκινα ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα για μία μεγάλη περίοδο, τότε το χρώμα έχει μπει βαθιά στους θύλακες της τρίχας». Οπότε, το να βάλεις από πάνω ένα ανοιχτό χρώμα δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για να αποφύγεις το ντεκαπάζ, η Hill προτείνει να κάνεις (πολύ) μικρά βήματα. «Μη προσπαθήσεις να ανοίξεις ή να σκουρύνεις τα μαλλιά σου περισσότερο από δύο τόνους σε μία επίσκεψη».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i