9 τρόποι για να θέλουν όλοι να είναι φίλοι σου!

Πώς μπορείς να αυξήσεις τη δημοτικότητά σου και να γίνεις πιο επικοινωνιακή, και συνάμα πιο φιλική;

shutterstock_717983671 By DGLimages

Δημοφιλής δεν είναι απαραίτητο ότι γεννιέσαι, μπορείς να γίνεις! Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται συμπαθητικοί και κάποιοι άλλοι πρέπει να το εξελίξουν. Εάν ανήκεις σε αυτούς που σπάνια παίρνουν πρόσκληση, μην αποθαρρύνεσαι. Κάνε ένα μικρό βήμα τη φορά για να αυξήσεις την ευαρέσκειά σου και σύντομα θα απολαμβάνεις τα οφέλη της νέας και πιο θετικής φήμης σου.

1. Μην υπερτονίζεις τις επιτυχίες σου

Εάν θέλεις να στρέψεις τη μερίδα των «αναποφάσιστων» υπέρ σου, ίσως πρέπει να λάμψεις λίγο πιο διακριτικά. Δε χρειάζεται να λες ψέματα για τις επιτυχίες σου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τις υπερτονίζεις σε όλους σε κάθε ευκαιρία.

2. Δείξε γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους

Το να προσπαθείς να γίνεις αρεστή χαλάει τη φήμη σου, γιατί δείχνει ανειλικρίνεια. Δεν υπάρχει λόγος να φοράς μάσκα για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν. Όταν δείχνεις γνήσιο ενδιαφέρον προς τους άλλους, επωφελείσαι μαθαίνοντας από εκείνους, ενώ ταυτόχρονα τους κάνεις να σε σκέφτονται με πιο θετική διάθεση.

3. Φρόντισε να είσαι ευχάριστη

Δεν είναι κακό να είσαι επικριτική μια φορά στο τόσο ή όταν το απαιτεί η κατάσταση, αλλά αν γκρινιάζεις και παραπονιέσαι συνέχεια, οι άλλοι απλώς θα βρίσκουν δυσάρεστη τη συνύπαρξη μαζί σου – κι αυτό δεν πρόκειται να κερδίσει τη συμπάθειά τους.

σου έχουμε κι άλλα...

4. Μην ξεχνάς να χαμογελάς

Το να είσαι ευχάριστη σημαίνει ότι χαμογελάς. Δε θα φαίνεσαι μόνο πιο καλό άτομο, αλλά θα νιώθεις καλύτερα και από μέσα σου, πράγμα που θετικό για την εικόνα σου.

5. Να είσαι γνήσια και ειλικρινής

Όταν λες ψέματα, φαίνεσαι ταυτόχρονα αναξιόπιστη. Εάν πιαστείς να λες ψέματα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, θα κάνει τους άλλους καχύποπτους απέναντί σου και θα αποφεύγουν να είναι μαζί σου από φόβο μήπως τους παγιδεύσεις ή τους εξαπατήσεις.

6. Μη γίνεσαι κουτσομπόλα

Ο κόσμος όχι μόνο αποφεύγει τους ψεύτες, αλλά και τους ανθρώπους που πιστεύει ότι θα πει πράγματα γι’ αυτούς που δεν αληθεύουν. Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, πρέπει να δείξεις ότι κρατάς μυστικά.

7. Να είσαι πρόθυμη

Μπορείς να δείξεις ότι είσαι ικανό άτομο χωρίς να γίνεις δυσάρεστα επιδεικτική. Όταν δείχνεις ότι είσαι πρόθυμος άνθρωπος, γίνεσαι και πιο συμπαθητική.

8. Συμπεριφέρσου ώριμα

Ο κόσμος αντιδρά αμήχανα στις ανώριμες γελοιότητες κοινωνικά απροσάρμοστων ανθρώπων. Το να είσαι κυκλοθυμική, ανώριμη και να συμπεριφέρεσαι ανόητα σε κάνει και αντιπαθητική και εκνευριστική.

9. Μην είσαι πολύ επικριτική

Οι κριτικοί μπορεί να είναι απαραίτητοι στον κινηματογράφο ή στο θέατρο, αλλά στην καθημερινή ζωή αυτοί που δέχονται το θαυμασμό των άλλων είναι όσοι ζητωκραυγάζουν για τις επιτυχίες των συναδέλφων, των φίλων ή των συγγενών τους. Όταν δείχνεις τη δύστροπη πλευρά σου, δε φαίνεσαι πολύ συμπαθητική. Άφησε την κριτική στους επαγγελματίες και θα δείχνεις πιο ευγενική και καλοσυνάτη.

The Mamagers Update

Γιατί θα ξαναδώ την ταινία «Η θεωρία των πάντων» – αυτή τη φορά με το παιδί μου

Γιατί πολλοί άνθρωποι χρειάζεται να βάλουν όρια στους γονείς τους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i