Πραγματοποίηση στόχων: 4 πρώτες αλλαγές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου

To να βάλεις στόχο είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να τον κατακτήσεις. Και θα είναι πιο εύκολο αν υιοθετήσεις αυτές τις καλές συνήθειες.

Πραγματοποίηση στόχων

Από την Κωνσταντίνα Παντούλια, life & career coach (ugrow.gr)

Να θυμάσαι ένα σημαντικό πράγμα: Συνήθως η επιτυχία δεν ξεκινά από τους γύρω σου, αλλά από μέσα σου. Γι’ αυτό και οι πρώτες αλλαγές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου θα πρέπει να εστιάσουν στον εαυτό σου.

Διάβασε επίσης: 7 τρόποι για να βάζεις σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνεις από την Νάνσυ Μαλλέρου

Πραγματοποίηση στόχων: 4 πρώτες αλλαγές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου

▶ Αφοσιώσου σε όσα σου δίνουν νόημα, σκοπό και ενθουσιασμό: Αφιέρωσε χρόνο να σκεφτείς αν ο στόχος σου έχει ιδιαίτερο νόημα για εσένα. Εάν έχει, προσπάθησε να το ορίσεις ξεκάθαρα και να το συνδέσεις με τις βασικές αξίες σου, να εντοπίσεις πώς ο στόχος σου συνδέεται μ’ εκείνα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν να κάνεις. Νιώσε τον ενθουσιασμό του μικρού παιδιού και πήγαινε πάνω του.

▶ Δες τις δυσκολίες ως προκλήσεις και ευκαιρίες εξέλιξης: Κάθε νέα προσπάθεια μπορεί να συνοδεύεται από δυσκολίες. Μην τις αφήσεις να σε σταματήσουν. Αντίθετα, αντιμετώπισέ τες ως πρόκληση και ως μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερη. Όταν το δοκιμάσεις με αυτό τον τρόπο, θα έχεις κάνει το 50% για να τις ξεπεράσεις, αφού δε θα τις βλέπεις σαν έναν ανυπέρβλητο τοίχο μπροστά σου.

▶ Στόχευσε σε μια «καλή» ομάδα: Όταν έχεις εσύ πνεύμα ενθουσιασμού και είσαι σε εγρήγορση, θα βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα γοητευτούν από τη θετική σου ενέργεια και θα θελήσουν να μοιραστούν το όραμά σου. Όταν αναζητάς μελλοντικούς συνεργάτες, αναζήτησε ανθρώπους που θα σε σπρώξουν πέρα από τα όρια που θέτεις εσύ στον εαυτό σου.

▶ Αποδέξου την κριτική: Σταμάτα να παρεξηγείσαι με κάθε σχόλιο που σου γίνεται για το στόχο σου (είναι μεγάλος, μικρός, ανέφικτος κ.λπ.) και μην παίρνεις αμυντική στάση, αλλά δες το σαν μια δεύτερη και πιο αντικειμενική γνώμη. Δέξου ότι έχεις περιθώρια βελτίωσης και την καλοπροαίρετη κριτική και μη φοβάσαι να αλλάξεις διαδρομή ή κατεύθυνση. Οι ευέλικτοι άνθρωποι είναι πάντα κερδισμένοι.

*SHAPE TIP: Είτε αφορά στόχους είτε γενικότερα τη ζωή, εκτίμησε τη μοναδικότητά σου και τις δικές σου ανάγκες.

Διάβασε επίσης: Πώς θα πετύχω τους στόχους μου; Απάντα αυτές τις ερωτήσεις για να μάθεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i