7 σημάδια που μαρτυρούν πως ο γάμος σου έχει τελειώσει

Μήπως πρέπει να το πάρεις απόφαση πως ήρθε η στιγμή να προχωρήσεις;

γάμος iStock

Σε οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση κι αν βρίσκεσαι το σίγουρο είναι πως κανείς από τους δυο σας δεν είναι έτοιμος να παραδεχθεί πως αυτή τελείωσε, πόσω μάλλον όταν υπάρχει το βάρος ενός γάμου. Φυσικά και θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της κοινής σας πορείας, οι οποίες μπορούν να ξεπεραστούν - δεν σημαίνει πως θα είστε συνεχώς κολλημένος ο ένας στον άλλο- ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια, σύμφωνα με την ψυχολόγο Suzanne Degges-White Ph.D., τα οποία μαρτυρούν πως το γυαλί δεν ξανακολλάει. 

Αρχικά, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να διαλύσεις μία σχέση είναι όταν παρατηρείται οποιοδήποτε είδος κακοποίησης - είτε ονομάζεται λεκτική, σωματική, σεξουαλική, πνευματική. Σε πρώτη φάση πρέπει να αναγνωρίσεις πως υφίστασαι κάτι τέτοιο. Μόλις σιγουρευτείς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις έξω από αυτή. Ωστόσο, ποια άλλα σημάδια πρέπει να προσέξουμε, τα οποία αποδεικνύουν πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα;

  • Απάθεια και έλλειψη σεβασμού: Πλέον η στοργή έχει αντικατασταθεί από την απάθεια, σε σημείο που δεν ενδιαφέρεστε να δείξετε οποιοδήποτε συναίσθημα.
  • Καβγάδες και έλλειψη υποχωρήσεων: Αναμφίβολα, σε μία σχέση οφείλεις να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου, αλλά πολλές φορές να κάνεις και ένα βήμα πίσω για να συναντηθείτε στη μέση. Αν οι διαφορές σας καταλήγουν συνεχώς σε τσακωμούς, χωρίς να μπορείτε να συζητήσετε φυσιολογικά, τότε πρέπει να δεις γιατί συμβαίνει αυτό.
  • Έλλειψη επικοινωνίας: Όχι μόνο έχετε σταματήσει να μιλάτε μεταξύ σας και να λέτε τα βασικά, αλλά έχετε πλέον σταματήσει να μοιράζεστε σκέψεις, συναισθήματα και τα ενδιαφέροντά σας. Από την άλλη, παρατηρείς πως δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις αυτό που ο άλλος έχει να σου πει. 
  • Διαφορετικές ζωές: Έχετε σταματήσει να πραγματοποιείτε κοινές δραστηριότητες, ενώ αγνοείτε το πού βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή ο άλλος. 
  • Σεξουαλική ζωή: Δεν έχετε όρεξη να συνευρεθείτε σεξουαλικά, ενώ ένας από τους δύο (ή και οι δύο) δείχνει μία απέχθεια προς αυτό.
  • Έλλειψη ασφάλειας: Νιώθεις πως δεν θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι σου και προσθέτεις παραπάνω ώρες στο ωράριό σου; Αν πλέον το σπίτι σου δεν αποτελεί χώρος αποδοχής και ηρεμίας, τότε σημαίνει πως κάτι έχει σπάσει μέσα σου. 
  • Απιστία: Είτε εσύ, είτε ο σύντροφός σου ή και οι δύο έχετε ξεκινήσει να έχετε παράλληλες σχέσεις και δεν νιώθετε τύψεις για τη διάλυση του γάμου σας. 

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i