Το κοινό που έχουν όλοι σου οι πρώην σύντροφοι

Η επιστήμη ισχυρίζεται ότι τελικά όντως, καταλήγεις συνέχεια στον ίδιο άνθρωπο!

Το κοινό που έχουν όλοι σου οι πρώην σύντροφοι

Μήπως ακολουθείς ένα συγκεκριμένο «τύπο» όταν επιλέγεις τον ερωτικό σου σύντροφο; Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις αδυναμία στους μελαχρινούς με τατουάζ ή να έλκεσαι από πνευματικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν το διάβασμα όσο λίγα πράγματα στον κόσμο. Ό,τι προτιμήσεις κι αν έχουμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι περισσότεροι θα συμφωνούσαμε πως οι πρώην σύντροφοι μας μοιράζονται μερικά κοινά στοιχεία.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν το πώς οι άνθρωποι επιλέγουν τους συντρόφους τους και να εξετάσουν το αν υπάρχουν κάποια εμφανή επαναλαμβανόμενα στοιχεία. Αυτό που τελικά βρήκαν είναι έχουμε όντως ένα συγκεκριμένο «τύπο» που μας ελκύει, αφού καθώς μελετούσαν τους πρώην συντρόφους τους συμμετεχόντων, παρατήρησαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Personality and Social Psychology και εξέτασε τρεις διαφορετικές έρευνες, συνδυάζοντας τα πορίσματα τους για να φτάσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Συνολικά, εξετάστηκαν τα χαρακτηριστικά ανθρώπων σε πάνω χίλιες παλιές και τωρινές straight σχέσεις, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις και social media. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι πως έχουμε έναν «τύπο» που όμως «μερικές φορές αντανακλά τις προσωπικές μας επιθυμίες, ενώ μερικές άλλες αντανακλά το πού μένουμε».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i