Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου παραπονιέται πως πονάει η μέση του μετά το σεξ;

Έρευνα προτείνει στάσεις που μπορεί να βοηθήσουν τους άντρες να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα.

καλοκαίρι ζευγάρι διακοπές mihailomilovanovic

Ο πόνος στη μέση δεν χρειάζεται να προκαλεί «πονάκια» και στην ερωτικής σου ζωή. Καναδική μελέτη επισημαίνει πως η στάση πλάι πλάι, γνωστή ως «κουταλάκια», που μέχρι τώρα θεωρούνταν ιδανική για ανθρώπους που πονάνε, δεν είναι τελικά κατάλληλη για όλους.

«Στόχος της έρευνάς μας ήταν να δώσουμε εμπεριστατωμένες οδηγίες, τόσο για τους άντρες που υποφέρουν από πόνους στη μέση όσο και για τους γιατρούς τους», επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Stuart McGill, διευθυντής του εργαστηρίου Spine Biomechanics στο Πανεπιστήμιο του Γουάτερλου στο Οντάριο.

(Δες επίσης τις top τροφές για καλύτερο σεξ!)

  • Οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν πως οι άντρες που πονάνε στη μέση όταν κάμπτουν τη σπονδυλική τους στήλη προς τα εμπρός θα πρέπει να αποφεύγουν την πλαϊνή στάση, και να προτιμούν τη στάση όπου ο άντρας είναι όρθιος πίσω από τη γυναίκα και η δύναμη της ώθησης έρχεται από τα ισχία.
  • Για τους άντρες που πονάνε στη μέση όταν εκτείνεται η σπονδυλική τους στήλη, οι επιστήμονες προτείνουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: να αποφύγουν στη στάση από πίσω και να προτιμήσουν την πλαϊνή. Και οι άντρες που πονάνε από την απλή κίνηση της σπονδυλικής τους στήλης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί την ώρα του σεξ και να χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα ισχία τους, προτείνει η μελέτη.

Ωστόσο, επειδή μια μελέτη δεν φέρνει την... άνοιξη στο κρεβάτι, αν ο καλός σου υποφέρει από χρόνιο ή περιστασιακό πόνο στη μέση και διαμαρτύρεται το σεξ τον επιδεινώνει είναι σημαντικό να τον πείσεις να επισκεφθεί τον γιατρό του και να εντοπιστεί κατ’ αρχήν το αίτιο του πόνου. Γενικότερα, δυστυχώς, ο πόνος στη μέση και την πλάτη ανήκει στους πόνους που δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί η αιτία που τους προκαλεί και είναι σημαντικό ο άνθρωπος που πονάει να αποφεύγει κινήσεις και συνήθειες που τον κάνουν πιο οξύ μέχρι να εξεταστεί από τον ορθοπεδικό και να πάρει τις ανάλογες οδηγίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Κυρ, 27 Νοε 2022

Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση: Τα χαρακτηριστικά της νόσου, η έγκαιρη διάγνωση, οι εξελίξεις στην αντιμετώπισή της

O καρδιολόγος Αθανάσιος Μαγγίνας μας μιλά για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, μια σπάνια νόσο, που αφορά περισσότερο τις γυναίκες. Και καθώς η διάγνωση δεν είναι πάντα εύκολη, η ενημέρωση είναι πολύτιμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i