Πώς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για μωρό

Αυτό το μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο αγγελούδι θα φέρει μαζί του μεγαλύτερη χαρά που έχεις ποτέ νοιώσει. Την προσοχή σου όμως! Έχει παράλληλα τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω και στη σχέση σου.

μωρό νεογέννητο 905836972

Αυτό το μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο αγγελούδι θα φέρει μεγάλη χαρά στη ζωή σου και θα είσαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Την προσοχή σου, όμως, γιατί παράλληλα έχει τη δύναμη να φέρει και τα πάνω κάτω στη σχέση σου. Επειδή είμαστε σίγουρες πως δεν το θέλεις, μάθε πώς μπορείς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για το μωρό που θα έρθει. Με το καλό!

Πρόβληματα επικοινωνίας

Τι να περιμένεις: Οι ειδικοί των σχέσεων αναφέρουν ότι το 90% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο γάμο τους κυρίως τους τρεις πρώτους με το μωρό! Μην ανησυχείς. Ενημέρωσε και το σύζυγό σου ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό και πιθανό να σας συμβεί αφού ο ερχομός ενός παιδιού επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ψυχοσύνθεση του ζευγαριού και οι ρόλοι γίνονται πιο πολύπλοκοι και πιο απαιτητικοί. Πρόσθεσε και το άγχος, την ένταση, ακόμα και την έλλειψη ύπνου για τη φροντίδα του μωρού και η σπίθα του τσακωμού είναι έτοιμη να βάλει φωτιά.

Τι να κάνεις: Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι το μυστικό των ευτυχισμένων ζευγαριών δεν είναι άλλο από την επικοινωνία. Πολλά ζευγάρια καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή, να αποφύγουν τους καβγάδες και να διατηρήσουν το ερωτικό τους πάθος μετά τον ερχομό του παιδιού, αλλά πολλές φορές αυτό δεν επιτυγχάνεται. Το μυστικό είναι να μάθουν τα ζευγάρια να επικοινωνούν και να μπορούν να λύνουν έτσι τα προβλήματά τους.

Διάβασε επίσης: Ο πρώτος χρόνος με το μωρό – 12 μήνες είναι, θα περάσουν!

Σεξ με το σταγονόμετρο

Τι να περιμένεις: Σύμφωνα με έρευνες, αμέσως μετά τον ερχομό του παιδιού ένα στα δυο ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή και χρειάζεται να περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση. Εκείνος δυσκολεύεται να σε δει σεξουαλικά και εσύ επίσης δυσκολεύεσαι να συνδυάσει τις δυο πτυχές του εαυτού σου λόγω του ότι το παιδί πια μονοπωλεί το χρόνο, αλλά και το ενδιαφέρον σου, αφήνοντας ελάχιστο ή καθόλου χρόνο για ερωτική ζωή. Το σίγουρο είναι, ότι με την κούνια δίπλα, το σεξ πάει περίπατο και η επόμενη κίνηση του συζύγου είναι να μετακομίσει στο σαλόνι, είτε για σε αφήσει μόνη με το παιδί, είτε για να καταφέρει να κοιμηθεί το βράδυ.

Τι να κάνεις: Kαλό είναι να αφήσεις τον όποιον εγωισμό στο πλάι και μαζί με τον πατέρα του να βιώσετε το θαύμα που φέρατε στη ζωή. Συγκεκριμένα, πρέπει να αφήσεις τον πατέρα να συμμετέχει στο τάισμα, στο μπάνιο, στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι. Και σιγά - σιγά θα ξυπνήσει η κοιμισμένη σεξουαλική διάθεση. Επιπρόσθετα, η κούνια θα πρέπει να μεταφερθεί στο παιδικό δωμάτιο… και κάπως έτσι η σχέση θα ξαναγίνει όπως παλιά.

Η αϋπνία θα χτυπήσει κόκκινο

Τι να περιμένεις: Όλα τα βρέφη ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα περισσότερα όμως ξανακοιμούνται χωρίς να ενοχλήσουν τους γονείς τους. Ορισμένα αδυνατούν να αποκαταστήσουν τον ρυθμό εγρήγορσης - ύπνου. Είναι βρέφη ιδιαίτερα ανήσυχα, κοιμούνται ακατάστατα, σε χρονικές περιόδους μη προβλέψιμες. Κλαίνε συνεχώς και οι μητέρες παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν τρόπο να τα ανακουφίσουν. Οι γονείς περνούν νύχτες άυπνοι.

Τι να κάνεις: Καλό είναι να βάζεις το μωρό για ύπνο συγκεκριμένη ώρα και μετά να κοιμάστε και εσείς. Αυτό σταδιακά θα γίνει συνήθεια και ο ύπνος θα ομαλοποιηθεί. Βέβαια, ώσπου να επιτευχθεί το ζητούμενο μπορείτε απλώς τα μοιράζετε τον ύπνο σας σε βάρδιες!

Παππούς και γιαγιά σε νέους ρόλους

Τι να περιμένεις: Πριν τον ερχομό του μωρού, θεωρητικά οι γιαγιάδες και οι παππούδες ήταν κάπως στο περιθώριο της σχέσης σας. Αλλά η άφιξη του μωρού ενεργοποιεί ξαφνικά μια νέα δυναμική στις σχέσεις σας. Τώρα θέλουν να έχουν επίδραση και λόγο στην ανατροφή των εγγονιών τους.

Τι να κάνεις: Η σωστή τήρηση των ορίων και των ρόλων μέσα στην οικογένεια βοηθάει στη δημιουργία και διατήρηση ενός θετικού κλίματος και στην προαγωγή των σχέσεων. Άρα μέσα σε αυτά τα πλαίσια το να συνεισφέρουν οι παππούδες στο μεγάλωμα των εγγονιών τους αναπτύσσει τη σχέση με εσάς τα δικά τους παιδιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i