ΣΕΞ: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες αντρών και γυναικών;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει... Όταν οι αναζητήσεις μας στο internet φανερώνουν τις ανασφάλειές μας στο σεξ

shutterstock_188012843

Πριν από λίγες ημέρες, γνώρισα μια κοπέλα περίπου 30 ετών και μου έλεγε ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το σεξ με τον αγαπημένο της. Αφού αναλύσαμε λίγο το ιστορικό της και ψάξαμε μαζί να βρούμε τα αίτια, διαπιστώσαμε ότι έχει πολλές ανασφάλειες γύρω από τη σεξουαλική πράξη. Ο Seth Stephens-Davidowitz, ερεύνησε τις αναζητήσεις στο internet για έναν μήνα και ανακάλυψε τις συχνότερες και μεγαλύτερες ανασφάλειες των αντρών αλλά και των γυναικών, γύρω από το σεξ.

Αυτά είναι τα ευρήματά του:

Γυναικεία και αντρική ανασφάλεια

Όταν οι άνθρωποι ψάχνουν κάτι σχετικό με το γάμο, οι πέντε πιο συχνές λέξεις και φράσεις που τον συνοδεύουν είναι: «χωρίς επιθυμία», «χωρίς αγάπη», «χωρίς σεξ», «δυστυχισμένος», «έλλειψη σεξ». Η λέξη σχέση από την άλλη, συνοδεύεται από «κακοποίηση», «χωρίς επιθυμία για σεξ», «μπερδεμένη», «δυστυχής», «κακή». Δεν είναι το κάθε ζευγάρι ή ο κάθε γάμος δυστυχής, όμως οι άνθρωποι ψάχνουν στο ιντερνετ κυρίως ΄όταν κάτι τους προβληματίζει, όταν δε νιώθουν καλά ή όταν αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία. Ψάχνουν δηλαδή για τη δυστυχία περισσότερο από ότι ψάχνουν για τη δυστυχία.

Αντρική ανασφάλεια Νο 1

Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη ανασφάλεια των αντρών είναι το μέγεθος του πέους. Στις εννιά από τις δέκα αναζητήσεις για το πέος αναφέρονται τα ερωτήματα : «Γιατί είναι τόσο μικρό;», «Πώς να αυξήσω το μέγεθος;»

Είναι εντυπωσιακό το ότι οι άντρες δεν ανησυχούν τόσο για ασθένειες όπως το εγκεφαλικό ή η καρδιακή προσβολή… Στις αναζητήσεις, ακόμη και η λέξη «ηλικία», δεν συνδέεται με λέξεις όπως «καρδιακή προσβολή», «Alzheimer», ή «εγκεφαλικό» (συνήθεις ασθένειες των αντρών), αλλά φαίνεται ότι το μεγαλύτερο άγχος των αντρών, είναι το αν το πέος τους θα μικρύνει με το πέρασμα των χρόνων. Στην πραγματικότητα, έκπληξη δεν είναι ότι οι άντρες αγχώνονται για το μέγεθος του πέους του, αλλά το πόσο πολύ αγχώνονται γι’αυτό.

Από την άλλη πλευρά, το μέγεθος του πέους δεν φαίνεται να είναι καθοριστικός παράγοντας για τις γυναίκες.

Αντρική ανασφάλεια No 2

Η ερώτηση που έρχεται δεύτερη, μετά το μέγεθος του πέους, είναι εκείνη στην οποία οι άντρες αναρωτιούνται το πώς μπορούν να προσδώσουν μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική πράξη. Ευτυχώς, για όλους εκείνους τους άντρες που ανησυχούν, η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει θεραπεία σύντομη και αποτελεσματική.

ΣΕΞ: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες αντρών και γυναικών; - εικόνα 1

Γυναικεία ανασφάλεια Νο1

Οι γυναίκες αγχώνονται κι εκείνες για τα γεννητικά τους όργανα. Αυτό όμως που τις απασχολεί περισσότερο είναι η μυρωδιά. Αγχώνονται για τη μυρωδιά των γεννητικών οργάνων τους σε σημείο να ψάχνουν ειδικά αφρόλουτρα για να βελτιώσουν την οσμή. Οι ειδικοί όμως λένε ότι τα αφρόλουτρα και οι υπερβολικές πλύσεις περισσότερο κακό κάνουν, αφού τα γεννητικά όργανα, σε μεγάλο βαθμό, έχουν την ιδιότητα να αυτοκαθαρίζονται. Τα υπερβολικά πλυσίματα, και τα αφρόλουτρα αλλάζουν την κολπική οικολογία και ευαισθητοποιούν τον κόλπο σε μολύνσεις και βακτήρια.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i