Όταν μια σχέση δεν τραβάει: Ποια είναι τα σημάδια και πώς να το αντιμετωπίσεις;

Μερικές φορές κάθε τέλος μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή!

σχέση unsplash

Νιώθεις ότι η σχέση σου με το σύντροφό σου δεν είναι πλέον όσο ικανοποιητική ήταν και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να τη σώσεις. Κατ' αρχήν, μάθε να αναγνωρίζεις τις ενδείξεις!

Τα βασικά σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά και αρχίζει να τελειώνει:

Διάβασε επίσης: Πώς να κάνω τη σχέση μου καλύτερη; 3 στοιχεία που χρειάζεται η σχέση σου

  • Δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου. Αποφεύγει να επιστρέφει νωρίτερα στο σπίτι, δεν κανονίζει κάποιο πρόγραμμα από κοινού, προτιμά να περάσει χρόνο μόνος του, με τους φίλους του ή σε κάποια επαγγελματική δραστηριότητα, παρά να μένει μαζί σου.
  • Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Δεν είναι τόσο ευγενικός ή υποστηρικτικός όπως παλιά, δεν περνάτε καλά μαζί κάθε φορά που βγαίνετε έξω, δε γελάτε. Έχετε σταματήσει να χαίρεστε ο ένας τη συντροφιά του άλλου.
  • Η ερωτική σας ζωή περνάει κρίση. Συνήθως αποφεύγει να κάνετε έρωτα προβάλλοντας διάφορες προφάσεις, δε νιώθει έλξη για σένα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τρυφερές στιγμές μεταξύ σας.
  • Μαλώνετε πιο συχνά. Οι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί συναισθηματικά νιώθουν θυμό και εκνευρίζονται εύκολα με τον άλλο. Γι' αυτό τον ενοχλεί το παραμικρό, νιώθει πάντα ανικανοποίητος και καβγαδίζει με κάθε ευκαιρία.
  • Δεν επικοινωνείτε μεταξύ σας. Έχετε σταματήσει να λέτε πράγματα μεταξύ σας και να ανοίγεστε συναισθηματικά, δε φλερτάρετε, δεν ανταλλάσσετε λόγια αγάπης. Προτιμά να πει τα προβλήματά στους φίλους του.

Διάβασε επίσης: 3 σημάδια ότι μια σχέση τελειώνει (λέει η επιστήμη)

Τι μπορείς να κάνεις;

Εάν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει η σχέση σας, βρες περισσότερο χρόνο για να περάσετε μαζί, να μιλήσετε ουσιαστικά για τα θέματα που σας απασχολούν, να αποκτήσεις ενσυναίσθηση για τον άλλο (να μπεις δηλαδή στη θέση του άλλου), να σταματήσεις να ασχολείσαι με τα μικροπράγματα και να πιστέψεις στη σχέση σας, ότι μπορεί δηλαδή να ορθοποδήσει. Διάβασε επίσης: 10 σημάδια πως ο σύντροφος σου είναι ένας "καλός άντρας"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i