Τι να κάνεις στο πρώτο ραντεβού για να είναι επιτυχημένο;

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι αυτό που θα οδηγήσει στο δεύτερο, το τρίτο και σε ενδεχομένως σε μια σχέση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τι να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

Η σύμβουλος σχέσεων Julie Spira τονίζει ότι αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως ένα ραντεβού μπορεί να είναι καταπληκτικό αν περάσεις όμορφα με τον άλλο –άγνωστο– συνομιλητή σου. Και δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει και σε δεύτερο. Δες εδώ τις συμβουλές της για ένα καλό πρώτο ραντεβού.

Διάβασε επίσης: Τι να μην πω στο πρώτο ραντεβού; 3 ερωτήσεις που πρέπει να αποφύγεις

Τι να κάνεις στο πρώτο ραντεβού για να είναι επιτυχημένο;

1. Σωστή τοποθεσία και ώρα

Δεν μπορείς να σχεδιάσεις εκ των προτέρων όσα θα πεις σε ένα ραντεβού, με κάποιον μάλιστα που δεν ξέρεις. Δεν ισχύει όμως αυτό σε ό,τι αφορά την επιλογή του σημείου συνάντησης και της ώρας. Προτίμησε έναν προσιτό προορισμό, όπου συχνάζουν οι νέοι μετά τη δουλειά για ένα ποτό ή έναν καφέ. Ένα απογευματάκι, λοιπόν, μετά το γραφείο για χαλαρό ποτό είναι ιδανική περίπτωση. Σκέψου ότι οι επιλογές σου πρέπει να σου δίνουν τη δυνατότητα να μπορείς να φύγεις νωρίς, αν το θελήσεις, ή να παραμείνεις μέχρι αργά, αν δεις ότι όλα βαίνουν καλώς.

2. Διάλεξε το ελεγχόμενο ρίσκο

Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα αναρωτιέσαι τι θα συζητήσετε. Έχεις δύο επιλογές: Είτε θα ξεκινήσεις την κουβέντα με κάποια ασφαλή θέματα, είτε θα αφήσεις ελεύθερο τον παρορμητισμό σου μιλώντας για ενδιαφέροντα θέματα που θα δημιουργήσουν αμεσότητα και οικειότητα μεταξύ σας, παίρνοντας το ρίσκο να παρεξηγηθείς. Τι κάνεις λοιπόν; Μια καλή επιλογή είναι το παιχνίδι των ερωτήσεων. Mάλιστα, σε συμφωνία μεταξύ σας, μπορείτε να ορίσετε των αριθμό των πέντε ερωτήσεων μέσα από τις οποίες θα αρχίσετε να ξετυλίγετε το κουβάρι της ζωής σας. Ένα άλλο καλό θέμα συζήτησης είναι τα ταξίδια.

3. Άκου με προσοχή

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι να δείχνεις συγκεντρωμένη σε όσα σου λέει ο άλλος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα παραμείνεις ήσυχη και αμίλητη. Το να ακούς με προσοχή είναι η μισή δουλειά που πρέπει να κάνεις. Η άλλη μισή είναι να μιλήσεις εσύ. Και, φυσικά, απόφυγε κινήσεις αμηχανίας όπως να κοιτάς το ρολόι σου ή να τσεκάρεις διαρκώς το κινητό σου.

Διάβασε επίσης: Τι να πω στο πρώτο ραντεβού; 15 ερωτήσεις για να σπάσει ο πάγος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i