Σύγχρονες φιλίες: Πώς να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες και να ανακτήσεις την κοινωνικότητά σου

Ένας οδηγός επιβίωσης για τις σημαντικότερες σχέσεις της ζωής σου

Σύγχρονες φιλίες: Πώς να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες και να ανακτήσεις την κοινωνικότητά σου

«Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις« λέει η δημοφιλής φράση, αλλά μεγαλώνοντας, ίσως δεν είναι πάντα εφικτό να τη διατηρήσεις.

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε εκ των υστέρων ότι πράγματι, αφήσαμε στο παρελθόν φίλίες που τις θεωρούσαμε φιλίες ζωής– διαφορετικά προγράμματα, διαφορετικές παρέες, διαφορετικός τρόπος ζωής και έλλειψη ελεύθερου χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό.

Συχνά, οι συγκυρίες μπορεί να σε οδηγήσουν σε περιόδους μοναξιάς ή ανασφάλειας- αισθάνεσαι οτι δεν έχεις την κοινωνική ζωή που είχες ή που θα ήθελες, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Καθώς η ζωή συνεχίζεται αμείλικτα και καλείσαι να αποφασίσεις ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά στη ζωή σου, κράτα στο μυαλό σου τα παρακάτω 5 tips σαν… οδηγό επιβίωσης για ενήλικες φιλίες. 

1. Μην αναζητάς την επιβεβαίωση από τις φιλίες σου

Όταν προσεγγίζεις νέους ανθρώπους, μην τους επιφορτίζεις με την υποχρέωση να σε κάνουν να αισθανθείς ασφαλής και καλά με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που πιστεύεις ότι θα είναι ευκολότερα αποδεκτό και μην ερμηνεύεις την κάθε πράξη τους ως αντανάκλαση των συναισθημάτων τους προς εσένα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i