Περιποίηση νυχιών: Έχεις μύκητες, ανώμαλη επιφάνεια ή είναι εύθραυστα; Τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση;

Ξεφλουδίζουν, είναι εύθραυστα και ευαίσθητα. Τα νύχια σου χρειάζονται ειδική προστασία.

07.07.2020

εχεις διαβασει

Περιποίηση νυχιών: Έχεις μύκητες, ανώμαλη επιφάνεια ή είναι εύθραυστα; Τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση;

Πόσα ξέρεις για την περιποίηση νυχιών; Μπορείς να αναγνωρίσεις κάθε πρόβλημα; Διάβασε παρακάτω για τρία σύνηθη προβλήματα στα νύχια και πώς να αντιμετωπίσεις κάθε περίπτωση.

Αν έχεις μύκητες στα νύχια

Θα καταλάβεις ότι έχεις κολλήσει, επειδή θα υπάρχει αρκετός πόνος, το χρώμα των νυχιών αλλάζει και γίνεται κιτρινωπό, ενώ η περιοχή γύρω και κάτω από αυτά είναι κοκκινισμένη και σαθρή. Χρησιμοποίησε τα ειδικά προϊόντα για τις ονυχομυκητιάσεις, αλλά, αν το πρόβλημα είναι σοβαρό, απευθύνσου και στο δερματολόγο σου – είναι πιθανό να σου δώσει κάποια αντιβιοτική θεραπεία.

Αν έχουν ανώμαλη επιφάνεια

Οι παράλληλοι κυματισμοί στην επιφάνεια των νυχιών είναι ενδεχομένως κληρονομικοί, αλλά υποδηλώνουν και την κακή μεταχείρισή τους κατά τη διάρκεια του μανικιούρ. Προτίμησε χάρτινες λίμες και μη λιμάρεις την επιφάνεια. Χρησιμοποίησε πάντα πριν το βερνίκι τις ειδικές βάσεις.

Αν είναι εύθραυστα

Μία στις τρεις γυναίκες παραπονιούνται ότι τα νύχια τους ξεφλουδίζουν και σπάνε εύκολα. Αυτό, εκτός από την ελλιπή περιποίηση, μπορεί να δείχνει έλλειψη σιδήρου, ασβεστίου ή βιταμινών, κυρίως Α, Β6 και C. Αφού κάνεις έλεγχο, μια αγωγή με συμπληρώματα διατροφής σιδήρου και αμινοξέων (θειονίνη και κυστίνη) θα βοηθήσει. Επίσης, χρησιμοποίησε προστατευτικά προϊόντα που ενισχύουν την κερατίνη και δυναμώνουν τη σύσταση των νυχιών.

Διάβασε επίσης: Τι να ελέγχεις στα χέρια, τα δάχτυλα και τα νύχια για την υγεία σου; Η δερματολόγος εξηγεί τα σημάδια!

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece