Πότε λήγουν τα καλλυντικά; Ημερομηνία λήξης για μέικ απ, μάσκαρα, κραγιόν, κρέμα προσώπου

Μάθε κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις τα καλλυντικά σου.

11.02.2020

εχεις διαβασει

Η τέλεια βάση πριν το μακιγιάζ σου δεν είναι αυτή που περίμενες

Οι κλειστές συσκευασίες από καλλυντικά και κρέμες μπορούν να παραμείνουν σταθερές ακόμη και χρόνια, αλλά η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά όταν ανοίξεις το καπάκι. Όταν μπαίνει αέρας, κάποια συστατικά αρχίζουν να οξειδώνονται και να χάνουν τις ιδιότητές τους. Ακόμη, κάθε φορά που χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να βάλεις κρέμα ή make-up, μεταφέρεις βακτήρια στο προϊόν. Ακολούθησε αυτό τον οδηγό, για να μάθεις ποια είναι η ημερομηνία λήξης των καλλυντικών σου.

Κρέμα προσώπου

Πέταξέ την μετά τους 6 μήνες ή και πιο νωρίς, αν δεις ότι υπάρχει αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή στο χρώμα της.

Make-up

Εάν είναι σε υγρή μορφή, ήρθε ο καιρός να πάρεις καινούργιο μετά τους 6 μήνες – εκτός αν είναι σε συσκευασία σωληναρίου με dispenser που αντέχει 2 μήνες επιπλέον. Τα make-up σε compact μορφή διατηρούνται καλά για 1 χρόνο.

Μάσκαρα

Μόλις 6 μήνες. Ανανέωσε αυτό το must-have beauty προϊόν πιο νωρίς, αν είχες πρόσφατα κάποια μόλυνση στα μάτια ή αν δεις ότι έχει στεγνώσει.

Κραγιόν

Τα κραγιόν και τα lip gloss διατηρούνται για 1 χρόνο. Τα μολύβια καλό θα είναι να τα αντικαθιστάς μετά τα 3 χρόνια – απλώς χρησιμοποίησε την ξύστρα πριν από κάθε χρήση για να… ξύσεις μακριά τα βακτήρια.

Διάβασε επίσης: Είναι επικίνδυνα τα χημικά στα καλλυντικά σου; Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτό  το θέμα;

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece